lördag 23 november 2013

LÅN från Ingeruns blogg Boktjuven:

Sammanfattning och enkät: Augustpriset barn/ungdom:

Boktjuven är en finfin blogg som jag gillar som handlar om barn och ungdomslitteratur! 
 
Diskutera Augustpriset!
 
 
Från Boktjuvens blogg:
 
 
Nu har jag gått igenom alla årets Augustprisnominerade böcker i barn&ungdomsboksklassen. Här kommer länkar till mina recensionerna: Snöret,fågeln och jag, Lex Bok, Jagger,Jagger Om detta talar man endast om kaniner, Maximilian och Minimilian, Cirkusloppor på luffen

Då frågar jag såklart mig vilken bok jag tror skulle vinna, vilken jag vill ska vinna, och inte minst: vilken novell tror jag vinner Lilla Augustpriset ?

Vilka tror och/eller vill jag ska vinna?

Utan att avslöja svaret ska jag ändå säga att jag för min personliga smak tycker att det borde hänga mellan Snöret, fågeln och jag ELLER Jagger, Jagger - tätt följt av Lex bok.
Vad det gäller vilken bok jag tror att Augustprisjuryn kommer att nominera så tror jag att det hänger mellan "Om detta talar man endast med kaniner" eller Maximilian och Minimilian - tätt följt av Lex bok. Jag tror inte Cirkusloppor kommer att vinna priset, men annars är det ganska osäkert.

Men istället för att blarra ut det nu, vill jag istället fråga vad du tycker? Antingen kan du svara i en kommentar här nedan eller kan du maila svar och vara med på min upptakt inför utdelningen då jag publicerar olika barnboksintresserades svar på frågorna. Det finns inga krav på att du ska ha läst alla!

Lilla Augustpriset då?

Vad gäller Lilla Augustpriset så bestämde jag vilken jag skulle rösta på för länge sen, och jag tycker fortfarande bäst om den. Men vill du veta vilken får du kolla in här på söndag i min Augustprisupptakt!

Enkät

Frågor:
1. Vilken bok/författare tror du kommer att vinna Augustpriset barn&ungdom och varför?
2. Vilken vill du ska vinna? Varför?
Och för de som vill:
3. Vilket bidrag tror du vinner Lilla Augustpriset?

Skriv gärna om jag får ta med ett foto eller ej. Om jag får det så tar jag från fb-profil eller kan du ladda upp annat foto i kommentaren. Jag publicerar några dagar före priset publiceras så det är ingen brådska att svara än. Själv ska jag nu försöka få tag på så många som möjligt så jag kan läsa dem.


Maila dina svar plus länk till din blogg om du har någon till ingerun.sjosvard@gmail.com (Obs ny mailadress - den gamla krånglar.)
 
 
Jag vet vad Bokpanda (barnboksavdelningen på Tidningen Kulturvinden tycker) - Lex bok äger!
 
Men den bästa ungdomsboken i år är ändå Nyckeln.
 
Cirklen blev Augustprisnominerad.
 
INTE Nyckeln ...
 
Hmmm ...
 
Det var ju SISTA delen av Sagan om Ringen som fick en massa Oscars!
 
;D
 
 

2 kommentarer:

  1. Jag håller med att Lex bok var bra. Roligt med bloggtemat också!

    SvaraRadera
  2. Instämmer! Bloggen är som en historia i historien! ;D

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.