söndag 26 maj 2013

Rutorna som aldrig går ur

Sarah London: Mormorsrutor
 

Granny Square LoveGranny Square Love Rutorna som aldrig går ur

Sarah London
MormorsrutorÖversättare: Bodil Andersson Ica Bokförlag

Det sägs ju att "ränderna går aldrig ur". Man kan också säga att ”rutorna går aldrig ur”. Mormorsrutor är nu bland det trendigaste som finns. Samtidigt som de är gammeldags, mysiga och traditionella är de hippa och nyskapande. Samtidigt väldigt svenskt och väldigt internationellt.
Mormorsrutor låter väldigt svenskt. Men författaren till denna bok, Sarah London, är från Australien. Där heter mormorsrutor Granny Squares.
Längtan efter att göra något med händerna, något som är avstressande och som ger omedelbart resultat är tydligen detsamma var man än bor i världen.
Och det miljövänliga. Alla möjliga små garnstumpar kan bli mormorsrutor, man behöver inte ha massor av ett visst garn.
Det är lätt att välja färger: starka färger, som gult, rött och lila, eller svart och vitt, eller grånyanser, eller pastellfärger, eller bara olika beige och vita nyanser ...
Vilken färgtyp du än är går det ju att göra rutor i just din smak.
Sarah London skriver inspirerande och får virkning att låta lätt och kul, idéerna passar både nybörjare och veteraner, det finns mycket med olika svårighetsnivåer.
Man behöver inte trassla till det för sig i onödan. På något sätt känns mormorsrutor också extra juligt ...Kanske lagom julpyssel eller julklappsidéer att sätta igång med?
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.