torsdag 30 maj 2013

Klaras bästa LCHF-recept - En god bok förlänger livet!

Klaras bästa LCHF-recept
 

Detta är raka motsatsen till att koka soppa på en spikDetta är raka motsatsen till att koka soppa på en spikEn god bok förlänger livet!

Klara Desser
Klaras bästa LCHF-recept
Norstedts
LCHF gjorde sig känt som en bantningsmetod, men det är knappast bantning man tänker på när man ser recepten på chokladmousse och cheesecake i boken ”Klaras bästa LCHF recept ”! Tilläggas bör att LCHF helt enkelt kan användas för bättre hälsa och piggare liv - det satsas på naturliga fetter, färgglada grönsaker och bra protein, ett slags ursprunglig och naturlig mat, som dessutom är vacker och färgglad.
"Klaras bästa LCHF recept" innehåller allt från läckra frukostar och snabba luncher till väldigt goda och intrikata middagar och festliga efterrätter. Det här är nyttig lyx på hög nivå.
Följer man säsongerna här krävs det heller inte några dyra ingredienser. Vad sägs till exempel om kyckling lasagne eller kycklinggryta med medelhavssmaker, lax med mandeltäcke eller sesamlax med coleslaw?
Torsk med bönor och jordgubbar ser färgglatt och frestande ut: vitt, rött och grönt möts på tallriken. Fast lite vågat att ta efterrättsfrukten redan till huvudrätten.
I kapitlet "Efterrätter och bakat" finns bland annat chokladsufflé, hallon pannacotta, våfflor och ostkaka.
Nyttigt behöver inte betyda tråkigt och smaklöst. Tvärtom. Här är allt smakrikt och färggrant och gott … och festmenyerna skulle lätt kunna passa på Nobelfesten, speciellt mandeltårtan med honung, vispgrädde och jordgubbar.
Klara Desser som skrivit boken är formgivare och hon blev kokboksförfattare genom att halka in på ett nyttigt bananskal: intresset för hälsa och mat gjorde henne snart till en expert. Hennes man Hans Desser fixar de vackra bilderna på maten. Detta är deras elfte kokbok tillsammans.
Men detta är raka motsatsen till att koka soppa på en spik …
Klara Desser skriver också för Expressen och Mat och hälsa.
Här kan man verkligen säga att en god bok förlänger livet !!!
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.