söndag 5 juli 2020

FILM: Rockabilly - Härlig musikdokumentär!Rockabilly är en musikgenre som skapades av bland andra Bill Haley and his Comets. Elvis Presley, Gene Vincent, Buddy Holly, Carl Perkins, Charlie Feathers, Mac Curtis m.fl. Sam Phillips i Sun Records gjorde rockabillyn större omkring 1954. Musikstilen är en blandning av gospel, blues, rhythm and blues, country, hillbilly och boogie woogie.

Musiken har många rötter från den svarta musiken i södra USA. Det sägs att när det började gunga på bomullsfälten så föddes musiken. Rockabillykulturen, från rockabilly är en subkultur där man dras till det som man uppfattar som farligt och äventyrligt i den ungdomskultur som växte fram under efterkigstiden från 1940-talet till 1950-talet.

I denna dokumentär får du följa några hängivna Rockabillys, Christian Magnusson, Västerås, Catarina Bäckström Kärna utanför Göteborg samt Therese Möller alias Cherry Tess som ses på många Rockabillyscener runt om i landet. Härlig musik, underbara Hot Rods och Customs. Tidsenligt klädda damer och herrar som visar oss hur man ska se ut. Det är kul att vara flickig eller grabbig, tex. att raca loss i en grusgrop med en gammal Buick eller bränna däcken på en riktig Ratrod. Ja det mesta får du se i denna film. Titta och njut. 50-talet är större än någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.