söndag 5 juli 2020

FILM: Legacies - Internatskola för det paranormala i ny amerikansk spin-off serie
Titel: Legacies - season 1
Medverkande: Danielle Rose Russell, Matthew Davis, Aria Shahghasemi, Quincy Fouse m fl.
Handling: I denna spin-off serie till följer vi Hope Mikaelson, en ”tribrid” och dotter till Klaus Mikaelson och Hayley Marshall, arvtagare till de starkaste vampyr, varulv- och häxblodlinjerna.
Vi möter 17-åriga Hope och Salzman-tvillingarna Lizzie och Josie på Salvatore Boarding School for the Young and Gifted. Skolan är specialiserad på vampyrer, häxor och varulvar och lär dem hur de ska kontrollera sina övernaturliga krafter.
Land: USA, 2018-2019
Distrubution: Warner Bros.


De odöda går inte av för hackor! Eller pålar ... Arvet efter två av de mest framgångsrika övernaturliga serierna lever vidare i den nya serien Legacies ...

Hjältarna och skurkarna från serierna The Vampire Diaries och The Originals lämnade ett tidlöst familjearv efter sig, som lever vidare i Legacies - med nya kärlekstrianglar och nya knepiga intriger. Här står nästa generations övernaturliga varelser i fokus och de går alla på Professor X skola för specialbegåvade mutanter, f'låt Salvatore School for the Young and Gifted ska det ju vara! (Annars är det klara drag av baby-X-men, Hogwarts och framförallt high school dramat Descendants över denna paranormala dramaserie ...)
"Frågan är om dessa unga häxor, vampyrer och varulvar ska bli hjältarna de så gärna vill vara, eller skurkarna de föddes till att bli?"
Ja, det gick ju bra för Maleficents dotter Mal att hitta sin inre godhet i Disneyfilm-serien Descendants ...

Även här har man en kvinnlig protagonist: Hope Mikaelson, dotter till Klaus Mikaelson och Hayley Marshall, som härstammar från några av de mest kraftfulla vampyr-, varulvs- och häxblodslinjerna. Två år efter händelserna av The Originals går nu 17-åriga Hope på Salvatore School for the Young and Gifted. Skolan säger sig erbjuda en fristad där övernaturliga varelser kan lära sig att kontrollera sina förmågor och impulser.

Det här är en intrikat mash-up av allt det bästa från The Vampire Diaries och The Originals ...
Och visst har man lite abstinensbesvär efter en ny bra fantasy-serie, och ett nytt beroende ...

True Blood it ain't, men det här ju anpassat för att vara mer High School Musical fast med mer blod och mindre musikalnummer - och mer Y.A. romance. Nästan alla verkar vara involverad i något slags triangeldrama - Rafael och Landon blir båda två kära i Hope, tvillingarna blir båda kära i Rafael, en gullig vampyr är kär i en av tvillingarna och en lurig häxa är kär i den andra tvillingen ... (ja, det blir gaypar i serien också ...) Det här är såååå mycket amerikansk high school som det bara kan bli!

I varje avsnitt angrips skolan eller några elever och/eller lärare på utflykt av ett övernaturligt väsen --- alltså, precis som i X-men, skolan ska vara en säker plats men elever skadas och dödas hela tiden --- det är en drake, en jättespindel, en gargoyle och en dryad ... och mer ska det bli.

Alla är på jakt efter den där kniven, som den nye killen Landon tycks ha väckt till liv, utan att ha några övernaturliga krafter alls (förutom att vara övernaturligt irriterande).

Det blir lite repetitivt och lite klyschigt och det är inte en serie för binge-watching (eftersom alla avsnitten i stort sett upprepar samma sak hela tiden) och flera gånger irriterar man sig på allt smågnabbande (som vem som ska sitta i elevrådet och vem som ska göra vad under en fotbollsmatch) när det finns VERKLIGA och verkligt stora problem att ta itu med!

Men på pluskontot finns Danielle Rose Russell (känd från filmerna WonderPandemicAloha och givetvis TV-serien The Originals) som är bra i huvudrollen som Hope och hon har de starkaste krafterna i hela serien.

I en kick-ass scen är det Hope och tvillingarna (som fungerar som back-up-batterier med extra kraft) som förintar ett monster medan killarna bara ser på ... Hope är lite som Jean Grey i X-men utan skuldkänslor och utan spärrar. Witch, warewolf, vampire ... and lovin' it!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.