torsdag 30 juli 2020

FILM: Nytt på DVD, BD och VOD i augusti - Pelle Svanslös, En officer och spion och The Way Back


Säg mjau till livet!

Inställda premiärer, uppskjutna premiärer, stängda biografer. Nu börjar detta att märkas mer och mer på DVD- och BD-utbudet eftersom det inte kommer ut några stora bioblockbusters från Hollywood bland de nya releaserna. 

Men det finns mycket smått och gott att välja bland i alla fall. Bland annat sportfilmen The Way Back som släpps direkt på DVD och streaming på grund av den pågående pandemin, den animerade japanska fantasy filmen Weathering With You, westernfilmen Badland och två mycket stora franskspråkiga publiksuccéer och prisvinnare.

Komedin Terapi i Tunisien blev vinnaren av publikens pris vid Venedigs filmfestival 2019. En officer och spion (baserad på en bästsäljande roman av Robert Harris, som även står för filmens manus) belönades med Juryns Stora Pris och Kritikernas pris vid Venedigs filmfestival. Filmen nominerades också till hela dussinet César Awards (Frankrikes motsvarighet till Oscars) och kammade slutligen hem priserna för bästa regi, bästa kostym och bästa manus efter förlaga.

Dessutom: augusti bjuder på ett överflöd av nya barnfilmer --- med den omtalade svenska nyproduktionen av Pelle Svanslös i spetsen.


De tecknade filmproduktionerna har klarat sig  bättre än många andra genrer under coronaviruspandemin, här är en genre som ständigt klarar på att fylla på med nya produktioner --- "social distancing" är inget problem när det är så lätt att sprida ut animatörerna och deras datorer ...


3 augusti

Blood Quantum - NonStop Entertainment


10 augusti

The Peanut Butter Falcon - Noble Entertainment

Robert the Bruce - Universal Pictures


17 augusti

Pelle Svanslös - SF Studios

Fantasy Island - Sony Pictures


19 augusti

Terapi i Tunisien - Njutafilms

Badland - Studio S Entertainment

En officer och spion - Studio S Entertainment


24 augusti

Ella Bella Bingo - Scanbox Entertainment

Samsam - SF Studios

The Way Back - Warner Bros. Pictures


31 augusti

Weathering With You - TriArt Film

Watchmen - Warner Bros.

My Spy - SF Studios

The Kelly Gang - Scanbox Entertainment

Deep Blue Sea 3 - Warner Bros


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.