torsdag 11 oktober 2018

SCEN: En Talk Talk Show med countrystjärnan Jill Johnson, minnesmästaren von Essen, målvakten Ravelli och magikern OdelbergTitel: En Talk Talk Show
Medverkande: Stefan Odelberg, Jill Johnson & Erik Jansson, Thomas Ravelli, Okan "Håkan" Cetrez, minnesmästaren Jonas von Essen.
Premiär: 11 oktober
Scen: Trädgår'n, Göteborg
Kommande En Talk Talk Show i Göteborg: 18 oktober Thomas Petersson och Markoolio, 25 oktober Kee Marcello, Nina Söderqvist, Tone Norum & Johan Boding, 8 november Galenskaparna Anders Eriksson och Per Fritzell, Linda Bengtzing.
Kommande En Talk Talk Show i Stockholm, på Hamburger Börs: 29 november Kristian Luuk och Per Andersson, 5 december Shirley Clamp och Andreas "Granen" Granqvist.
Konfettiregn över Jill Johnson.
En Talk Talk Show med countrystjärnan Jill Johnson, minnesmästaren von Essen, målvakten Ravelli och magikern Odelberg

Jill Johnson levererar nyskrivna låtar, färska från Nashville. Minnesmästaren Jonas von Essen imponerar och stjäl showen. Thomas Ravelli står i baren. Magikern Stefan Odelberg firar jubileum med konceptet En Talk Talk Show - fem år med showen i Göteborg och första året som den också ska gå på Hamburger Börs i Stockholm.

Se och lär, Joe Labero!

Publiken på Trädgår'n i Göteborg är definitivt på festhumör. Stefan Odelberg skojar och trollar, river av Michael Jacksons Bad, får in Jill Johnsons sönderrivna kort i ett kinderegg, sågar itu Håkan iklädd kaninkostym (dock inte Lisebergsgrön) ... Allt händer i ett rasande tempo och han stannar inte upp en enda sekund och väntar in applåder (se och lär, Joe Labero!). Thomas Ravelli hänger i baren och påpekar att hela hans framgång bygger på att han en enda gång i sitt liv slängt sig åt rätt håll. (Det var 1994). Han får också visa att han kan sjunga country.
Thomas Ravelli och Jill Johnson - premiärgäster!
Minnesmästare med koll på nötter

Kvällens höjdpunkt är ändå en överraskning: Minnesmästaren Jonas von Essen, aktuell med boken Så får du ett superminne. Medan magiker aldrig avslöjar sina tricks eller illusioner har Jonas skrivit en hel bok där han avslöjar alla sina tricks. Det gör det inte mindre mäktigt eller magiskt att se minnesmästaren i aktion. Han hävdar att alla kan lära sig att bli en minnesmästare --- men Jonas von Essen är faktiskt bäst i världen, han har vunnit VM i minnesteknik och inte bara en gång. I finalen skulle de tävlande memorera valnötter och plocka ut 4 speciella valnötter bland 200. Jonas klarade av att knäcka nöten. (För mitt inre öga ser jag en remake av The Usual Suspects med en massa valnötter i huvudrollerna --- Jonas von Essen som cool kommissarie spanar direkt in vilka fyra som är valnötshjärnorna bakom den stora nötkuppen!)
Jonas von Essen och Stefan Odelberg pratar nötter.
Det är på riktigt!

Varför blir man så imponerad av Jonas? Svaret är ganska enkelt. Visst är magi tjusigt och spektakulärt och ibland också roligt --- men vi vet alla att det är illusioner. Jonas kommer ihåg saker på riktigt. Det är äkta! Och vi vet alla hur svårt det är att fokusera och att komma ihåg saker. Två av Jonas offer i publiken kommer inte ens ihåg sina egna mobiltelefonnummer. Jonas skulle förmodligen klara av att memorera allas mobiltelefonnummer i hela publiken, och dessutom komma ihåg hur alla nötterna i baren ser ut.

Jill Johnson är som alltid lysande, den här gången verkar hon extra privat och nedtonad, ackompanjerad inte av ett stort "big band" utan bara av gitarristen Erik Jansson.
Fin avslutning med Open your heart och Erik Jansson och Jill Johnsson.
Färska låtar från Nashville

Jill berättar personligt och lågmält för publiken om sitt krossade hjärta, om hur pressen i Sverige för första gången på 20 år vadat i hennes högst personliga privatliv (och stampat lite till på det krossade hjärtat), om den nya kärleken och bäst av allt, om de nya låtarna från Nashville. Så alla hardcore Jill Johnson fans (och alla andra i publiken) kan nu skryta med att de har hört det allra senaste från Jill, innan det är utgivet. Den vackra  och passande ballanden Open your heart avslutar kvällen med Jill & co.

När applåderna rungar och alla avtackas glömmer Stefan Odelberg bort minnesmästaren. Lite ironiskt otacksamt att glömma just honom --- han var ju ändå bäst och mest minnesvärd!
Erik Jansson och Jill Johnson gör succé med nya Nashville låtar.

B.Graham.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.