måndag 8 oktober 2018

FILM: I feel pretty - Amy Schumer i konservativ komedi om önsketänkandeEn mainstream Hollywood film om "female body image". Det är lite som om man skulle ge Pol Pot jobbet att göra en film om mänskliga rättigheter.

Amy Schumer är en cool komiker med självförtroende. I Trainwreck spelade hon en tuff tjej som hade hur många killar som helst --- tills filmen blev förstörd av en konservativ twist, för visst ville hon helst vara gift, precis som sin tråkiga syster (Brie Larsson) och visst blev hon monogam, tillsammans med en tråkig men snygg läkare. Och visst drog hon ner på festandet och alkoholintaget! Hujedamej, vad den filmen plötsligt blev moralisk och inte riktigt rolig.

I feel pretty är en film om en tjej som är supersnygg - spelad av Amy Schumer - men eftersom detta är Hollywood är hon ju inte tillräckligt söt snygg och smal. Hon har dåligt självförtroende, önskar sig något (som i filmen Big med Tom Hanks) slår i huvudet och tror sedan att hon är supersnygg. Fast hon ser likadan ut. (Något som inte förändrar sig är huvudpersonens tröttsamma obsession med hur hon ser ut. Kan hon inte tänka på nåt annat, nån gång?)

Här går något snett. Amy har i intervjuer sagt att huvudpersonen Renée bara inser att hon är snygg --- ja, det verkar ju logiskt! Men samtidigt introducerar hon sig på nytt för personer som hon redan känner. För att hon tror att de inte känner igen henne. Varför? Det är så himla ologiskt!!! Känner hon inte igen sig själv på gamla foton heller? Eller?

Här går ingenting ihop ... Och så inser Renée snabbt att även snygga människor kan ha problem! Till och med hennes vackra chef, spelad av Michelle Williams! Oj, vilken läxa!

Manusförfattarna ligger bland annat bakom filmen How to be single och det bästa med den filmen är att huvudpersonerna var okej med att vara singlar! Inklusive Rebel Wilson som var den som festade hårdast och hade flest killar i filmen! Och hon var övertygad om att hon var skitsnygg, utan att slå i huvudet.

I feel pretty spårar ur mer och mer ...

Men, men. Det här är en innefråga. Det finns dock bättre filmer och böcker som tar upp samma sak.
Och inte låter som en power point presentation (till skillnad från slutet på I feel pretty).

Stina Wollter på Bokmässan med sin nya bok.

Läser just nu Stina Wollters bok om kroppsuppfattning, att alla har rätt att vara och känna sig snygga.

Träffade henne på Bokmässan bad om ett foto och ...

- Åh, vad snygg jag ser ut! sa Stina

Bra kommentar för ett fint foto ... Men som jag sa:

- Du ÄR ju snygg!!!

Dagens sanning. Verkligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.