söndag 21 oktober 2018

FILM: Lego DC Comics Super Heroes: Aquaman: Rage of Atlantis


Regi: Matt Peters
Titel: Lego DC Comics Super Heroes: Aquaman: Rage of Atlantis
Manus: Jim Krieg Jeremy Adams
Röster original: Dee Bradley Baker, Susan Eisenberg, Jonathan Adams, Nolan North, Troy Baker,
Khary Payton, Cristina Miliza, Grey Griffin, Trevor Devall,
Eric Bauza
Land: USA, 2018
Distribution: Warner Bros. Home Entertainment

Aquaman må vara en av de minst populära serietidningsfigurerna i superhjältevärlden. Den här filmen kommer att göra bot mot detta --- i alla fall i Lego-världen!

Som bekant är allt lite roligare i Lego, och det är fantastiskt att konstatera att på dryga 70 minuter får man in så många karaktärer och så mycket karaktärsutveckling att de stora superhjältefilmerna som brukar gå på bio ligger i lä. Venom ligger väldigt mycket i lä!

Det här är så klart Aquamans film --- men det är lika mycket Nya Green Lanterns film. Jessica Cruz har blivit utsedd till den Nya Green Lantern (efter Hal) och hennes talande magiska gröna ring är INTE imponerad av henne. Jessica får hela tiden rampfeber och kan inte superhjältepresteera när andra ser på. Till skillanad från Aquaman lider hon också av dåligt självförtroende. Jessica Cruz är en sådan superhjälte so helt naturligt blir barnens favorit. (Dags att köpa hem fler gröna Lego-bitar!)

Inledningen av filmen är en klassisk showdown med superskurk på den ena sidan och Justice League på den andra sidan. Justice League åker på pisk. Vilket pinsamt nog registreras av Lois Lane och hennes kameraman. För att slicka sina sår går hela Justice League med på att följa hem till Awuaman för att ha ett riktigt kalas. Där inser de andra i gänget att Aquaman är kung --- på rikgit. han har en vacker fru, mera,  som tycker han är fantastiks och ett helt folk som avgudar honom. Dessvärre har han också en ond halvbror, Ocean Master (skulle han kunna heta Puddle Prince?) som vill avsätta honom .... vilket är precis vad som händer. Aquaman och hela Justice League tvingas att fly till en annan planet --- det är bara Green Lantern som inte hänger med i svängarna. Så när en ondsint utomjordisk arme försöker invadera jorden och slurpa upp allt vatten så finns bara Green Lantern, Batgirl och Robin kvar för att hålla ställningarna,

Samtidigt får de vuxna superhjältarna se precis hur nyttigt det är att ha Aquaman med sig på en planet som består till 99 av öken.

Det finns en kul homage till barscenen i första Star Wars filmen (den som nu är fyra i serien) när hela gänget är på ökenplaneten, och en skojig final battle under vattnet på planeten Jorden, där en utomjordisk skurk hotar Aquaman med att det är "time to sleep with the fishes!"

Men Aquaman har inte sett filmen Gudfadern och blir inte det minsta rädd, utan ger skurken ordentligt med pisk med hjälp av Poseidons magiska treudd ... !

Det finns massor av kul på olika nivåer i den här Lego filmen --- mycket som roar alla från små barn till vuxna comic book fans.

Batman är som vanligt en scene-stealer, även i en biroll, och Superman har filmens snyggaste scen, då han hjältemodigt flyger ut i rymden och hämtar hem allt vatten som utomjordingarna snott --- det har formen av en gigantisk Lego-bit som svävar i rymden!

Wonder Woman visar i den här filmen att hon faktiskt är starkare än Superman --- och hennes lasso är bra till så mycket mera än att klämma sanningen ur folk!

Önskemål för framtiden:

Kan inte ungarna, Batgirl, Robin och nya Green Lantern få en egen Lego-film. Unga superhjältar fungerar utmärkt i den tecknade serien DC Superhero High, men det vore kul att se just de här ungarna, i Lego-form, ha sina egna äventyr!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.