lördag 13 februari 2016

Mac Barnett & Jory John - Dubbel-Trubbel

  

Dubbel dos skratt med två busfrön och hundratals kor!

Miles Murphy är världshistoriens skickligaste busfrö. Tycker han själv alltså. När han tvingas flytta till Gäspköping – en stad som är känd för sina kor – räknar han iskallt med att bli busmästare där också.

 


Dubbel-Trubbel handlar också om att kunna ta emot och värdesätta vänskap och att inte döma folk efter utseendet – skenet bedrar, en läxa som Miles får lära sig den långa, hårda vägen.
Mac Barnett & Jory John
Dubbel-Trubbel
ISBN:  9789187707025
Illustrationer: Kevin Cornell Översättning:Caroline Bruce
Förlag: Lilla Piratförlaget


Mac Barnett och Jory John. Foto: Jason Wells
Men den första dagen i den nya skolan kan de inte ens komma in i skolan. Någon har parkerat en bil utanför ingången. Miles ler för första gången sedan hans mamma tvingat honom att flytta till Gäspköping. Men leendet dör snabbt. Miles inser det uppenbara. Det finns redan ett busfrö på skolan. Ett mycket, mycket skickligt sådant.


Miles tvingas bli bättre än någonsin på att busa för att återta sin identitet som klassens busfrö – för utan sin identitet är han ju ingen alls! Samtidigt försöker Miles räkna ut vem som är skolans bästa busfrö. Ingen vet. Ingen anar. Samtidigt försöker Miles att undvika att bli vän med Niles, som är bäst i klassen och ordningsman och ... väldigt, väldigt ordentlig. Snacka om att Miles blir överraskad när Niles avslöjar att det är han som är skolans busfrö.


Allt annat är en täckmantel. Niles vill att de ska bli kompisar. Miles vill vara ensam herre på täppan – precis som i sin förra skola. Miles förklarar buskrig mot Niles ... Det skulle han aldrig ha gjort!
Konsekvenserna blir ... riktigt, riktigt rolig läsning! Niles är smart, rolig och duktig på att planera. Han läser allt från kemiböcker, böcker om dialekter och allt av Roald Dahl. Den här boken är faktiskt som en uppdaterad Roald Dahl-bok och ännu roligare än vad Dahl själv skrev!


Dubbel-Trubbel handlar också om att kunna ta emot och värdesätta vänskap och att inte döma folk efter utseendet – skenet bedrar, en läxa som Miles får lära sig den långa, hårda vägen.


När Miles och Niles till slut blivit vänner gör de tillsammans det bästa buset i Gäspköpings historia. Det involverar många, många kor och ännu fler skratt!
Dubbel-Trubbel är en historia om att hitta sin plats, sin stil och sina vänner där – och man lär sig en hel del fakta om kor på köpet!


Det här är årets roligaste bok! Till och med bättre än Dagbok för alla mina fans och Roald Dahl!
Dubbel-Trubbel är skriven av barnboksförfattarna Mac Barnett och Jory John och illustrerad av Kevin Cornell. Uppföljaren kommer på svenska juli 2016.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.