måndag 22 februari 2016

FILM: Mannen från U.N.C.L.E. - en roligare actionhjälte!


Napoleon Solo får sällskap
The Man From U.N.C.L.E. är baserad på en TV-serie som sändes i USA mellan 1964-1968. En av upphovsmännen var ingen mindre än Ian Fleming. Detta märks. Hans tanke var att Napoleon Solo skulle vara en amerikansk James Bond och Robert Vaughn axlade huvudrollen med den äran.

Den brittiske Henry Cavill visade sig nu vara ett alldeles utmärkt val som den amerikanske motsvarigheten till Bond. Och han är mycket, mycket roligare än Bond. Och Bourne. Och alla de andra gravallvarliga gubbarna. Han är också mycket yngre och den busiga bromance relationen med ryssen Illya Kuryakin (spelad av amerikanen Armie Hammer) är kul och full av rivalitet.


Filmen är en origin story så här får vi följa uppkomsten av U.N.C.L.E. (United Network Command for Law and Enforcement). Det är för övrigt Hugh Grant som grundar U.N.C.L.E. i denna historia.


Storyn inleds i Östberlin (uppbuggt i CGI) där Napoleon ska föra ut bilmekanikern Gaby så att hon kan leda honom till den försvunna tyska vetenskapsman som händelsevis även är Gabys pappa. I samband med flykten blir de jagade av KGB-agenten Illya Kuryakin. Dessa tre blir sedan motvilligt sammanförda för att rädda världen från en kärnvapenkatastrof.
Guy Richie har lyckats göra en rolig och färgglad spionfilm där det verkar som om både skådespelarna och publiken tillåts ha kul - men han gör aldrig avkall på spänningen. Eller den snygga designen. Det här är Mad Men som spioner.


Glamourösa miljöer, coola kläder, avväpnande humor, briljant soundtrack och glimten i ögat.


Alla lurar alla, det finns massor av spion-gadgets och splitscreen-montage. Wow.


Det här är en spionfilm från ett parallellt universum, där spionfilmer tillåts vara roliga och charmiga.
Det här verkar vara början på att starta upp ett nytt franchaise - om det inte går hela vägen borde Bond-gänget ta en titt på Cavill och släppa sitt eget gravallvar.


Guy Richie hittar på sensationella stunts, har vackra bilder och detta är hans bästa sedan "Lock, Stock..." En av de absolut roligaste och kitchigaste filmerna från året 2015!


Regi: Guy Richie
Titel: The Man from U.N.C.L.E. - A Higher Class of Hero
Medverkande: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Luca Calvani, Sylvester Groth, Hugh Grant, Jared Harris, Christian Berkel, Misha Kuznetsov, Guy Williams
Marianna Di Martino, Julian Michael Deuster, Andrea Cagliesi, Riccardo Calvanese
USA, Storbritannien 2015
Warner. Bros

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.