måndag 14 december 2015

Mord i Midvintertid - Underbart är kort!


Flera författare
Mord i Midvintertid
Semic
Mord i midvintertid (inbunden)
Kort spänning för julens korta dagar!

Efter att ha legat stilla i trettio minuter sprang hon tyst genom mörkret fram till fyrmästarens bostad. Dörren var öppen och i vinden slog den oroväckande mot karmen. Herbert satt bunden i en stol, prydligt skjuten mellan ögonen med ett skott.
I denna suggestiva och gastkramande novell av deckarmästaren Dag Öhrlund får huvudpersonen Kim ett oväntat och minst sagt obehagligt besök på ön. Vem har utfört mordet? Ska Kim kunna utkräva hämnd?

De övrig nervkittlande kriminalnovellerna är skrivna av några av Sveriges absolut främsta deckarförfattare: Arne Dahl, Åke Edwardson, Inger Frimansson, Varg Gyllander, Amanda Hellberg, Katarina Mazetti, Johan Theorin och Katarina Wennstam.

Underbart är kort. Man behöver inte dra ut på spänningen på 600 sidor. Mord i Midvintertid  levererar intensiv spänning gång på gång i personliga noveller av Sveriges deckarelit.

 

Det här är som en Bland tomtar och troll för vuxna. Onda sagor att få  ringar av. Här halkar tomtemor på isen och i paketen finns en styckmördad karl. Här ringer en tomte på dörren och delar ut äpplen - varefter han knivhugger välden till döds. Fortfarande oidentifierad i tomtemask.  Här hör en barndomsvän av sig på Luciakvällen och erbjuder att leverera julefrid och skrivarro - genom att eliminera familjen.

 

Dag Öhrlunds novell kretsar kring fyrmästarens bostad, Amanda Hellbergs handlar om ett triangeldrama à la Hitchcock - och det är inte den man först tror som blir offret.

 

Mord i Midvintertid är en måste-ha bok, en härlig novellsamling med både bredd och djup. Julen utnyttjas till fullo - det är inte bara en idyllisk högtid det är också en högtid när människor är överspända överstressade och tvingade att umgås med folk de inte gillar. Kort sagt: bäddat för mord! Mord i Midvintertid är en efterlängtad önskejulklapp till alla som gillar svenska kvalitetsdeckare - och som uppskattar välskrivna noveller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.