måndag 7 december 2015

Faktakalendern 2016 - jordens salt!

Faktakalendern 2016 (häftad)
Jordens salt i bokform!
Faktakalendern är en favoritbok varje år. Delvis samma saker, fast uppdaterade, och delvis helt nya saker. Man skulle med rätta i år kunna säga att Faktakalendern är jordens salt - när det kommer till oumbärliga böcker!

Saltets historia och användningsområden är en av årets nyheter. Salt är nödvändigt för att vi ska överleva - därav är komplimangen "jordens salt" extra fin. Romarna betalades en del av sin lön i salt - därav heter lön än idag salary på engelska och salaire på franska. Saltavlagringsrester med andra ord.
Är bergssalt eller havssalt bäst? Kolla in argumenten! Napoleons armé förgicks i kriget mot Ryssland - på grund av brist på salt. Jesus sa "Ni är jordens salt" i en predikan. Författaren har själv badat i Döda havet, som är jordens saltaste.
 
Precis som varje år  finns det utrymme att skriva upp viktiga nyheter varje dag. Och dessutom kan man läsa vad som hände för X antal år sedan.

Det här är den perfekta uppslagsboken för alla tillfällen och en given samlarbok för kalenderbitaren. Kortfattade fakta och statistik om stater, historia, geografi, byggnadsverk, musik med mera. Inklusive 10 sidor kartor och nationsflaggor i färg. Faktakalendern ligger varje år i topp bland Sveriges mest sålda fackböcker.

Nyheter i år är bland annat ett Amerikansk valspecial med presidenter och vicepresidenter genom tiderna, valsystemet, elektorsröster med mera, militärutgifter i världen stat för stat och stormakternas militära kapacitet, Största handelsflottorna i världen och världens fågelfamiljer - deras latinska och svenska namn.

Allmänbildning har aldrig varit lättare eller roligare att bära med sig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.