onsdag 16 december 2015

Julstämning med Van Gogh och Casablanca och svenskt öl!


Julstämning 2015 (häftad)
Julstämning i år igen!
Ingen jul utan Julstämning!          
 
Julstämning är Sveriges äldsta jultidning - ett är äldre än klassikern Bland tomtar och troll - och den 109 år i år. Årets nummer är ett av de bästa och mest välmatade någonsin!
 
Varje år får man ett initierat konstnärsporträtt av en aktuell konstnär - i år är det Lisa Larson den folkkära keramikern vars verk finns både hos “vanligt folk” som hos specialiserade konstsamlare. Varje år finns också två löstagbara konstbilagor med, i år är det två färgstarka och härliga Van Gogh bilder. Julstämning innehåller även en artikel om Van Gogh.
 
Varje artikel är skriven av en expert på området - kulturhistorikern Edward Blom, känd bland annat för boken Allting gott och alldeles för mycket - skriver medryckande och initierat om julöl och bilderna och etiketterna som hör till. Här slår tomtarna inte i glasen, de dricker glatt ur både tunnor och buteljer.
 
Ingrid Bergman - Sveriges fortfarande största och bästa filmstjärna någonsin - skulle fyllt 100 år i år. Artikeln tar upp bland annat filmerna som gav henne hennes tre Oscar, hennes privatliv, de tre äktenskapen, Casablanca och hur hon var Ernst Hemingways favorit.
 
Som sig bör finns en artikel med underbart vackra naturbilder. I år får vi  följa med på en bildresa till Hokkaido, den japanska ön där dt vinns sångsvanar, tranor, jättehavsörnar och fiskuvar - en av världens största ugglor, som figurerar i många japanska myter.
 
Dessutom: maffigt korsord, jul på Tjolöholms slott, svenskarna som stred i amerikanska inbördeskriget och årets klassiska julläsning om gamla tiders julotta.
 
Med Julstämning är helgens julläsning räddad. Mysigare och mer varierat går inte att få!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.