torsdag 18 april 2019

Trädgårdshandbok för hopplösa lägen

Författare: Dan Rosenholm 
Titel: Trädgårdshandbok för hopplösa lägen - För dig som nästan gett upp
ISBN9789113060873
Förlag: Norstedts

Ge aldrig upp! Tappa aldrig sugen! Det finns inget som är "omöjligt" när det gäller trädgård. Miljontals år av evolution har sett till att det finns massor av fina växter för alla lägen ... Det är bara att "gilla läget" och inse precis vilket ditt läge är! Jobba med naturen, istället för mot naturen ... och vips, så är läget inte längre hopplöst utan istället en inspirerande utmaning som kan ge finare resultat än du någonsin har drömt om ... !!!

Dan Rosenholm har tidigare skrivit en av mina favoritböcker när det gäller "trädgårdsdax" Trädgårdshandbok för lata --- och den BORDE ha hetat trädgårdshandbok för SMARTA! för hela de boken handlar också om att jobba med naturen istället för mot naturen ... Låt naturen göra jobbet, fjäska inte för växter som inte trivs ... Både du och växterna blir lyckligare och trivs bättre om ni ser lite lat-smart på tillvaron (de flesta växter gillar faktiskt att lämnas i fred --- så ytterligare ett lat-smart tips!)

Trädgårdshandbok för hopplösa lägen tar lat-smarthet till nya oanade nivåer. Här tas ALLA omöjliga trädgårdar upp, och allt man fokuserar på är MÖJLIGHETERNA. Snart går man från problem trädgårdar till möjlighetsträdgårdar och vidare till kreationer så snygga att de ser ut som designträdgårdar som är som tagna från Chelsea Flower Show ... Suck! Vad vackert!

Dan Rosenholm är ständigt så glad positiv och peppig att det är svårt att inte bli smittad av hans entusiasm -- och av all entusiasm som alla människor med omöjliga trädgårdar i omöjliga lägen visar upp i den här boken. När man är klar med läsningen så känns inte lite maskrosor som en stor utmaning alls .. och dessutom känner man sig väldigt kreativt, tänk så snyggt man kan göra med att tänka om lite ...

Här finns trädgårdar som är: mörk och torr som en grotta, stenig som ett grustag eller sumpig som en myr. Trädgårdar på klippor och på sand och på iskall lera.

Du vill ha rosor i Norrland eller annat än torra gräsmattor på klipporna, och smaskiga grönskar fast du bara har iskall lerjord ... Här finns tips hur alla svårigheter övervinns, ja, det finns växter för alla lägen och inget läge är hopplöst!

Det är bara att gilla läget!

Med lång erfarenhet av trädgårdsodling fixar Dan Rosenholm små paradis och mysiga oaser överallt ... och inhämtar kunskap och tips från folk i HELA Sveriges avlånga land, alla människor som verkligen har levt och lyckats med odling i utmanande miljöer!

Det finns pioner som blommar i skogslandets steniga morän. Inget är omöjligt ... bara man kollar efter rätt växt till rätt plats ...

Lat-smarta böcker har aldrig varit smartare än så här!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.