onsdag 3 april 2019

FILM: Scooby-Doo! and the Curse of the 13th Ghost - Väldigt skojig ny Scooby-film!


Daphne står i centrum i detta nya mysterium ... OBS! om du inte har en mobiltelefon, kan du använda en kristallkula istället! Grönt sken betyder inkommande samtal ...

Regi: Cecilia Aranovich Hamilton
TitelScooby-Doo! and the Curse of the 13th Ghost 
Producent: Jennifer Coyle, Amy McKenna, Sam Register (executive)
Manus: Tim Sheridan, based on The 13 Ghosts of Scooby-Doo by Hanna-Barbera Productions
Medverkande (röster, original): Frank Welker,  Grey Griffin, Kate Micucci, Matthew Lillard,
Maurice LaMarche m.fl.
Land: USA; 2019
Distribution: Warner Bros. Home Entertainment
Aktuell: Ny på DVD den 1 april 2019 --- inklusive svenska röster

Daphne står i centrum i detta nya mysterium, där vi får lära oss två saker: 1) varför Scooby Doo är så rädd för spöken och 2) om du inte har en mobiltelefon, kan du använda en kristallkula istället! Grönt sken betyder inkommande samtal ...


Till skillnad från så många andra omtyckta tecknade karaktärer (Angy Birds, Smurfarna med flera) så kommer Scooby-Doo-filmerna inte på bio utan släpps direkt på DVD. Men de är faktiskt lika långa och oftast lika roliga och vältecknade som det mesta som går på bio!

Scooby-Doo! and the Curse of the 13th Ghost är faktiskt superkul på alla sätt och vis --- det är kanske inte den bästa Scooby-film att börja med, för att förstå alla "roll-byten" och skämt så måste man vara bekant med "hur det brukar vara". Annars är detta en i stort sett perfekt Scooby-film, bland det roligaste som gjorts med Scooby-Doo och gänget, förutom Scooby-Doo i vilda västern.

Den här filmen avslöjar att den snygga rödhåriga Daphne och Scooby-Doo och hans bästis Shaggy Rogers har jagat spöken tillsammans tidigare ... RIKTIGA spöken, inte utklädda bedragare! (Det är därför Scooby-Doo och Shaggy fortfarande är så rädda för allt övernaturligt, även allt fejk-övernaturligt). De lyckades fånga 12 av världens farligaste demoner ... men den 13 finns kvar. Nu ska de göra bokslut, tillsammans med sin ursprunglige uppdragsgivare Vincent Van Goul --- och så tillsammans med sina nya vänner Fred och Velma så klart.

Velma putsar sina glasögon och översätter saker från sanskrit och är fortsatt skeptisk till om spöken existerar ...

Och Fred genomgår en existentiell kris. Om Daphne är ledaren och kör bilen --- vem är han då? Vilken är hans roll i gruppen?

Daphne har till och med en egen bil, som är mycket coolare än The Mystery Machine, och det är bara hon som kan köra den ... Och när det är dags att flyga flygplan visar det sig att det är Shaggy som är piloten --- och han vill bli kallad Captain Rogers! (Alltså: precis som Captain America, alias Steve Rogers i The Avengers).

Mot slutet av filmen (man ska så klart inte avslöja hur det går med mysteriet!) bestäms det att Daphne ska fortsätta att leda gruppen --- och Fred hittar sin roll: att uppmuntra alla andra!

Hoppas att Daphne kan få vara ledare även i nästa film --- hon är superkul i den rollen och så cool i sina nya praktiska kläder ... !

Bonus: Gillar verkligen den nye medlemmen Flim Flam (han är ju född försäljare!) och en story-line om handel med sällsynta artefakter ... Det sistnämnda förekommer faktiskt i verkliga världen också, inte bara i Scooby-Doos tecknade värld.

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.