tisdag 9 april 2019

FILM: Reign of the Supermen - Vem ska ta över efter Clark Kent?

Regi: Sam Liu
Titel: Reign of the Supermen 
Medverkande (röster, original): Jerry O'Connell, Rebecca Romjin, Rainn Wilson, Cress Williams, Patrick Fabian, Cameron Monaghan, Jason O'Mara, Rosario Dawson m.fl.
Land: USA, 2019 (release januari 2019)
Distribution: Warner Bros. Home Entertainment
Aktuell: Ny på svensk DVD, BD och VOD, 15 april 2019

Alla DC fans vet att det finns åtminstone två DC universum att följa --- det med spelfilmer som går på bio (Justice League, Wonder Woman, Aquaman och nu senast Shazam!) och den tecknade serien som släpps direkt på DVD, BD och VOD.

Nu är det dags för den trettonde filmen i DC Animated Movie Universe - Reign of the Supermen. Denna film är en direkt uppföljare till 2018 års animerade film The Death of Superman (baserad på serie-boken med samma namn) och det är bra om man har sett den filmen eller har läst boken innan man ser denna uppföljare. Det blir lite lättare att hänga med. Inte för att det är speciellt lätt att hänga med i alla fall!

Men för att summera handlingen väldigt enkelt: Superman lär ha dött i The Death of Superman (men precis som när det gäller spelfilmen Batman vs. Superman ... tror vi verkligen på detta?) och fyra nya "Superman" fajtas om att ta Supermans plats som superhjälte och crime fighter nummer ett. Alla fyra har olika stil, olika ideologi och olika personligheter.

De namn som de antar är: Superboy, Steel, Cyborg Superman och The Eradicator.

Vem av dem skulle kunna vara Superman reinkarnerad? Eller är alla fyra av dem egentligen bara stora besvikelser och ingen av dem är en riktig Superman?

Ingen av dem är en Clark Kent, så mycket står i alla fall snart klart och man förstår att folk längtar efter att den riktige Superman ska komma tillbaka!

Även om Superman/Clark Kent spelar en relativt liten roll i den här filmen (jämfört med den förra filmen i serien) så är det en intressant Superman-film som säger mycket om hans personlighet --- speciellt som kontrast till de fyra wanna-bees som vi får följa.

Justice League är också med i filmen, liksom Lois Lane (så klart!) och Lex Luthor. Här finns de goda, de onda, de fula ... och de som är "wild cards".

En av de nya Superman-varelserna visar sig vara riktigt ond, medan Lex Luthor visar sig ha en god sida. Phew! Who knew! ;D

Det här är en måste-ha-film för alla DC-fans!

BG


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.