fredag 19 maj 2017

Allt jag önskade - Ny brittisk mysbok av Lucy Dillon

Allt jag önskade - Ny brittisk mysbok av Lucy Dillon

Lucy Dillon
Allt jag önskade
Översättning: Ann Björkhem
Originaltitel: All I Ever Wanted
ISBN: 9789137150338
Bokförlaget Forum


Lucy Dillon är en femstjärnig författare! Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, Hundra omistliga ting, När livet börjar om ... Läsare som en gång fastnat för Lucy Dillon, hennes fiktiva brittiska mysiga by och alla hennes härliga hundar med olika personligheter, kommer gärna tillbaka till denna författare gång på gång. I hemlandet är Lucy Dillon universalt hyllad - välskrivna romaner utan skandaler, mord eller överdrivna intriger är hennes säljande formula.

Allt jag önskade handlar om ett syskonpar, Patrick och Eva. Han är på väg att separera, hon har nyss blivit änka. Brorsan dumpar allt jobb och allt som är jobbigt på syrran. Är det någon som är förvånad? Eva, den nyblivna unga änkan, är den mest sympatiska personen i romanen och något av sagans goda fé. Hon fixar så att det blir ett lyckligt slut för alla inblandade, hon och hennes två oemotståndliga hundar Bumble och Bee.

Nancy, Patricks fyraåriga dotter, slutar prata när föräldrarna separerar. Hur mycket föräldrarna än säger att de tänker på sina barn och sätter dem i första rummet (Nancy har även en äldre halvbror) så verkar de inte visa något av detta i sina handlingar. Det är bara ord. Det är Eva och hunden Bumble som måste rädda Nancy och få henne att prata igen.

När Nancys föräldrar glider allt längre ifrån varandra, både emotionellt och geografiskt, är barnens ständiga oro om de ska tvingas att skiljas från Eva, Bumble och Bee och aldrig se dem igen. De är mer oroliga för det än för att inte träffa sina föräldrar. Nya forskningsrön har visat att barn mår mycket bättre om de får ha hund - så skippa psykologerna och terapin (den hjälper inte Nancy) skaffa hund till ungen istället!

På romanens omslag ser man Nancy och den charmiga hunden Bumble. På den förra romanen figurerade Lucy Dillons egen hund på omslaget - en bassethund med långa, härliga öron.

Lucy Dillons senaste roman bjuder på lång, härlig läsning, för lata sommardagar i solen, och många av hennes tidigare huvudpersoner gör gästspel som birollsfigurer när dramat får sin upplösning i den fiktiva brittiska mys-byn.

Belinda GrahamInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.