måndag 13 mars 2017

Lisbeth Salander sökes över hela världen - NY Salanderfilm ”Det som inte dödar oss” den 5 oktober 2018


Rooney Mara kommer INTE tillbaka som Lisbeth Salander! Jakten på en ny Lisbeth är nu igång!

Lisbeth Salander återvänder till vita duken i Sony Pictures ”Det som inte dödar oss” den 5 oktober 2018

Fede Alvarez regisserar filmatiseringen av David Lagercrantz globala bästsäljare. Filminspelningen börjar i september och filmen kommer att få en helt ny rollbesättning. Alvarez ska nu träffa skådespelerskor för rollen som Lisbeth Salander.

Lisbeth Salander, kult- och titelkaraktären från den hyllade Millennium-serien som skapades av Stieg Larsson, återvänder till vita duken i ”Det som inte dödar oss”, den första filmatiseringen av David Lagercrantz globala bästsäljare. Fede Alvarez, som regisserade förra årets thrillersuccé ”Don’t Breathe”, regisserar efter ett manus av Steven Knight och Fede Alvarez & Jay Basu. Scott Rudin, Søren Stærmose, Ole Søndberg, Amy Pascal, Elizabeth Cantillon, Eli Bush och Berna Levin producerar. Exekutiva producenter är Anni Faurbye Fernandez, Line Winther Skyum Funch, Johannes Jensen och David Fincher.

Den nya filmen får en helt ny rollbesättning och dagens tillkännagivande är startskottet för det världsomspännande sökandet efter skådespelerskan som ska porträttera den ikoniska Lisbeth Salander. Filminspelningen inleds i september i år och biopremiären är planerad till den 5 oktober 2018.

”Det som inte dödar oss” är den första boken i serien som görs direkt till en engelskspråkig film. De tidigare böckerna har filmatiserats på svenska och ”The Girl with the Dragon Tattoo” var en nyinspelning av ”Män som hatar kvinnor”. ”The Girl with the Dragon Tattoo” blev en stor framgång för Columbia Pictures och spelade in över 230 miljoner dollar.

Tillkännagivandet gjordes idag på London Book Fair under firandet av lanseringen av den femte boken i Millennium-serien, även den skriven av Lagercrantz. Sonys Columbia Pictures äger filmatiseringsrättigheterna till alla kommande Millenium-böcker.

– I all samtida litteratur är Lisbeth Salander helt unik – hon är förmodligen den största kvinnliga litterära karaktären genom tiderna. Hon är modern punktrotsighet personifierad, hon är oförglömlig i varje gestaltning, sannerligen en av de mest övertygande karaktärer vi sett under de senaste åren, säger Sanford Panitch, chef för Columbia Pictures och fortsätter:

– David Lagercrantz lysande arbete att fortsätta denna enastående serie är en hyllning till Stieg Larssons mästerverk. Vi på Sony är hedrade att vara en del av serien tillsammans med Yellowbird, och vi är så glada över att göra en originalfilm av ”Det som inte dödar oss”. Fede Alvarez är det perfekta valet som regissör; han är en fantastisk regissör med en unik syn på världen. Fedes talang och skicklighet att skapa en psykologisk intensitet kommer att ta Lisbeth Salander tillbaka till filmens populärkultur med dunder och brak.

Millennium-serien är en världsomfattande bästsäljarsuccé. De fyra böckerna har till dags dato sålts i över 86 miljoner exemplar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.