torsdag 2 mars 2017

Droppstensgrottans hemlighet - Mysiga mysterier i Grekland!

Vackra grottor i Grekland!

Med Klara och Bella i Grekland!

Åsa Öhnell
Droppstensgrottans hemlighet
Serie: Klarabelladeckarna (del 2)
ISBN: 78-91-8700-171-0
Idus förlag


Grekland har figurerat flitigt - i Sune All Inclusive, i Mamma Mia, i Tsatsiki .... Nu är det dags för bästisarna Klara och Bella att lösa mysterier på sin Greklandssemester!

Rut är en härlig karaktär i Klarabella serien - en äldre dam som är som ett slags bästis till Klara. Hon är cool! Klara och Rut dricker i alla fall kaffe och äter bullar och skvallrar tillsammans. I inledningen av den här boken får Klara en hel hög skvallertidningar av Rut, som visar sig vara ovärderliga för att lösa ett knivigt mysterium med några försvunna smycken.

Droppstensgrottans hemlighet av Åsa Öhnell är den andra boken i serien Klarabella-deckarna, en serie spännande barnböcker som har ett bra driv i berättandet och innehåller träffande personskildringar, fina miljöskildringar och kluriga mysterier att lösa.

Klara och Bella är ett klassiskt omaka par - Bella är tuff och utåtriktad och vill gärna hitta mysterier överallt. Klara gillar lugn och ro. Bella vill dyka, Klara vill läsa skvallertidningarna från Rut som hon packat med sig. Men trots att - eller just på grund av att - de är så olika så passar de bra tillsammans. De kompletterar varandra. Och den här gången är det faktiskt Klaras tur att vara modigast, även om det i början av mysteriet är Bella som är den pådrivande kraften.

Snygga miljöskildringar från Kreta, ett lagom svårt mysterium som även läsarna klarar av att lösa (om de är uppmärksamma när de läser!) och många intressanta personskildringar gör detta till en helt uppslukande läsupplevelse för slukaråldern.

När man läser Droppstensgrottans hemlighet vill man helst inte bli störd - författaren trollar fram en magisk och fängslande stämning och man kommer helst inte upp till ytan igen (alltså: till den verkliga världen!) innan man läst den rafflande upplösningen!

Droppstensgrottans hemlighet finns nu i nyutgåva med nytt omslag!


BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.