torsdag 14 juli 2016

Stora Pysselboken - Pysselaktiviteter för hela familjen


En härlig, glad och lekfull pysselbok för hela familjen!
 
Elisabeth Ekehjelm, Marianne Lilliér, Eva Falk
Stora Pysselboken
ISBN: 9789155262594
Bokförlaget Semic


Stora Pysselboken har allt som en bra bas-pysselbok ska ha. Precis som en bra bas-kokbok ska innehålla vissa komponenter, samma krav kan man ställa på en bra bas-pysselbok. Det ska finnas bra illustrationer där det tydligt syns hur man gör. Det ska finnas alla de där sakerna som man minns att man gjorde som barn, men kanske inte riktigt minns hur man gjorde. Julpysslet. Påskpysslet. Skolans “roliga timmen” pyssel. Hemgjorda presenter. Fina kort. I en bra bas-pysselbok ska det också finnas inspiration för att använda en mängd olika material. Och materialet ska helst vara ”som hittat”. I alla fall billigt och lätt att komma över, inte exklusivt och svindyrt.

Här finns enkla saker som garnboll och garnsnodd och trolldeg och mer pilliga och tidskonsumerande projekt som att göra massor av änglar av makaroner. 

När det gäller material finns här allt möjligt: papperspyssel, garnpyssel, tygpyssel, trolldegspyssel, makaronpyssel, popcornpyssel … Bokens tips: kasta inte grejer för det mesta kan bli bra pysselmaterial! Billigt och bra och miljövänligt återanvänt.

Gamla jeans kan användas till att göra snygga förvaringsfack. Gamla veckotidningar kan användas till allt från snygg påse till hemgjorda kort. Stuvbitar kan bli till snygga lavendelpåsar. Garnrester kan bli gammeldags tomtar eller snygga tofsar. 

Dessutom finns det massor av gratis saker i naturen som kan användas till dekoration och pyssel. 

Det här är en underbar pysselbok med ett 70-tal förslag att bli inspirerad av och spinna vidare på. Här finns inga flådiga foton, inga kändisar som poserar - bara rena rama pysselglädjen och tydligt uppritade instruktioner. Precis vad man vill ha för att komma igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.