onsdag 19 augusti 2020

FILM/TV: Morden i Sandhamn återkommer med en åttonde säsong!


Nyhet från TV 4:

Sjunde säsongen av Morden i Sandhamn har nått succésiffror både på C More och TV4. Nu är det klart berätta att det blir en åttonde säsong av den älskade serien baserad på författaren Viveca Stens universum.

- Jag har fått så otroligt mycket fin respons från alla möjliga håll på den här säsongen. Känner mig stolt och glad, och därför är det extra kul att kunna berätta att vi jobbar på ännu en säsong, säger Alexandra Rapaport.

- Det är väldigt roligt att tittarna fortsätter att älska mitt fiktiva universum som jag skapat kring Sandhamn och skärgården, säger Viveca Sten.

Gårdagens TV4-premiär av Morden i Sandhamn fick finfina tittarsiffror vilket visar på tittarnas kärlek till den rafflande kriminaldramaserien som utspelar sig i Stockholms skärgård. Totalt sågs första avsnittet av 770 000 på TV4. Även på C More har serien fått strålande siffror, i nivå med tittarsuccéerna Hamilton och Bäckström. Sedan premiären den 3 augusti är Morden i Sandhamn den överlägset mest sedda serien på C More.

- Det är otroligt kul att se att Morden i Sandhamn fortsätter att locka stor publik både linjärt och på C More. Den senaste säsongen är väldigt fin och vi är stolta över våra kreatörer och deras förmåga att bjuda publiken på en serie som känns aktuell och modern säsong efter säsong, säger Sonja Hermele, exekutiv producent för Morden i Sandhamn.

Samtidigt som sjunde säsongen av Morden i Sandhamn visas på TV4 och C More så pågår inspelningen för fullt av åttonde säsongen. Inspelningen kommer att ske i tre etapper fram till oktober 2021.

Premiärdatum presenteras senare. Precis som i sjunde säsongen så har man låtit serien och Viveca Stens böcker utvecklas åt varsitt håll, samtidigt som serien baseras på Viveca Stens universum. Även i säsong 8 får Alexandra Rapaport sällskap av sin nya motspelare, Nicolai Cleve Broch, som spelar den temperamentsfulle och charmige polisen Alexander.

Morden i Sandhamn har fängslat tittarna i sju säsonger. Den första sändes under julen 2010 och den senaste säsongen hade premiär under hösten 2020.

TV4

Morden i Sandhamn säsong sju går tisdagar och onsdagar kl 21.00-22.00 i TV4 - ett fall tar  två avsnitt.
Repris: Söndagar ca 23.20, 23.25 - då sänds två avsnitt på raken och man får hela fallet på en gång.

Serien finns också att se på TV4 Play och C More.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.