lördag 22 augusti 2020

FILM: Tenet - Överlag en vinnande film ...


Pattinson och Washington i Nolans nya film Tenet. 

Christopher Nolans "Tenet" har kallats filmen som ska rädda biograferna. När recensenterna nu säger sitt om storfilmen är mottagandet blandat – om än övervägande positivt.

Amerikanska Variety skriver att recensionerna i USA och Storbritannien till stor del är positiva och att konsensus är att filmen är "ett spektakulärt tillskott till Nolans redan imponerande filmalster", även om somliga recensenter verkar ha tröttnat på filmens "metafysiska pladder".

New York Times recensent skriver exempelvis att filmen "möter alla förväntningar". Brittiska The Guardians dito är inte lika positiv och ger filmen två av fem i betyg med omdömet "långt ifrån hans (Nolans) finaste verk".

Även i Sverige är mottagandet överhängande positivt. Expressens recensent ger filmen fem getingar i betyg medan Dagens Nyheters filmkritiker sätter en fyra med motiveringen att filmen "håller för hajpen".

Svenska Dagbladets, Aftonbladets och TT:s recensenter är något mer reserverade i sina omdömen och ger samtliga filmen en trea i betyg. "Engagerande, men onödigt krånglig", skriver exempelvis Aftonbladets kritiker.

Göteborgs-Postens recensent är däremot inte imponerad, utan ger filmen en tvåa i betyg och skriver "på väg hem hade jag snabbt glömt bort större delen av filmen".

"Tenet" har biopremiär i Sverige den 26 augusti och smygpremiär denna helg.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.