måndag 31 augusti 2020

BOK: Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter - Utsökt av Lars Lerin


Författare: Lars Lerin
Titel: Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter
Läsålder: 3-6 år
Antal sidor: 94
Illustrationer: Lars Lerin
ISBN: 9789178038473
Utgivningsdatum: 2020-08-26
Förlag: Bonnier Carlsen


"Långt östpå skogen, nedom Klatterberget och Gäddtjärnsbråten, bortom Lillpytt och Koögat, ett stenkast från Skabbhaget och Fiskbyttan, strax intill Månskullen, ligger ett litet boställe kallat Skräddartorp ... "


Jan Mårtensons alter ego Johan Homan filosoferar om "modern konst" i dödligt hot och konstaterar att det bara är Lars Lerin som är något att ha ... Hans utsökta små akvareller överträffar brädhögar, blingade huvuden och graffitti med råge. och den här boken Elsa i Skräddartorp ... WOW! Homan kommer verkligen att få sitt lystmäte!

Att Lerin bara kan få lite färgvattenblobbar att se ut som 28 levande, fräsande, jamande katter ... alla med olika liv och personlighet! Det är WOW! Liksom berättelsen om Elsa, som trivs så bra nära naturen ... med älgfar som hon matar och så de 28 katterna. Vad är det för mening med bekvämt liv i stan och TV, när man har naturen att titta på? Den är ju verklig! Den är ju på riktigt!

Och som naturen lever i Lars Lerins bilder! Det känns verkligen som att man går på en skogsväg hem till Elsa och ser hennes hem, alla träd, blommor, buskar, djur ...

Det här är en vacker, stark och levande hyllning till att våga vara annorlunda och att våga tro på sina egna val ... och att inte bara vara "som alla andra"!

Boken är utgiven som barnbok 3-6 år, men är givetvis en allåldersbok ... Finns så mycket detaljer och så många saker att uppfatta för olika åskådare ...

Givetvis är detta höstens stora konst-bok-händelse!

BG


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.