fredag 1 februari 2019

SCEN: Labero Inflame - Eldfängd show med fingerfärdighet och magiska stunts!

Regi: Sandra Koffner
Artist: Joe Labero
TitelLabero Inflame - Featuring Rackartygarna
Medverkande på scen: Joe Labero, DJ Ronnie Nilsson, extremsportgruppen Rackartygarna, frivilliga från publiken och close-up kamerateam.
Arrangör: Krall Entertainment och Sangré Event
Plats: Helsingborgs Arena
Premiär: 31 januari 2019
Spelas: t.o.m. 31 mars 2019


Joe Labero gör verkligen en stor insats för miljön! Han sätter upp sin berömda Las Vegas show, som spelats 134 gånger mitt i hjärtat av den stora nöjesstaden, i Sverige, och tar den på turné, så att alla som vill kan uppleva lite extra storslagen amerikansk Las Vegas känsla --- utan att ta flyget över Atlanten! Den här showen ska faktiskt vara ännu större och mer storslagen än Las Vegas showen, och Joe Labero har lagt den populära extremsportgruppen Rackartygarna till den magiska ekvationen.

24 karats världsberömmelse 

Premiären för turnén Labero Inflame sker på den moderna Helsingborgs Arena, och det verkar finnas en tanke bakom att börja turnén just i Skåne, eftersom det var i Skåne som Joe Labero blev världsberömd. Ja, i alla fall om man får tro Harald Treutiger, som plötsligt dyker upp på storbildsskärmen, för att påminna publiken om det gamla programmet 24 karat, som hade premiär på Sveriges television 1990, då det bara fanns två kanaler. Programmet hade 4 miljoner tittare och efter den succén visste alla vem Joe Labero var, speciellt alla som jobbade på bank.

Klassiskt trick med "a lemon twist"

Det berömda vika-sedlar-tricket uppförs live i Helsingborgs Arena, men med en twist --- sedeln dyker upp inne i en citron! Originalnumret --- förvandla hundring till femhundring --- visas på storbildsskärmen, och i TV-klippet från programmet 24 karat ser bankkassörskan mer och mer förtvivlad ut, ju fler 500 kronors sedlar som dyker upp ... Sedlar som Joe Labero sedan vill växla till nya 100 kronors sedlar, som han sedan viker, och förvandlar till fler 500 kronors sedlar ... Efter klippet dyker bankkassörskan upp live, hon finns i publikhavet, på parkett i Helsingborgs Arena, till publikens jubel!

Stenkoll på Labero - hela tiden!

Joe Labero använder sig flitigt av deltagare från publiken, både från parkett och läktare. Det finns alltid någon opartisk person som är väldigt nära Labero för att hålla koll på hans fingerfärdighet ... Liksom kameramannen, och på storbildsskärmen kan man se alla tricken uppförstorade in i minsta detalj. Ändå --- det är alldeles omöjligt att gissa hur tricken går till!

Spelkort, sedlar, mobiltelefoner, nycklar, näsdukar ... allt försvinner och dyker upp på nya, otänkbara ställen. En parkettbesökares mobiltelefon försvinner under tiden som hon gör ett samtal, och dyker senare upp i en röd partyballong --- och samtalet pågår fortfarande!

Du vet väl om att du blir lurad?

"Du vet väl om att du blir lurad?" säger min bänkgranne. Han har sett Joe Labero tre gånger tidigare och blir gärna lurad igen. Och igen. Och igen. Han var en av de tio första som köpte biljett för att se Labero Inflame och det lyser ur hans ögon under hela föreställningen. Det är inte bara magin som säljer, utan även bakgrundshistorien om att arbeta hårt för att uppfylla sina drömmar och att sedan resa över hela världen och leva med sin dröm.

Går det att trolla med Swish?

När en glad herre i publiken ger Labero en hundring, i förhoppning att den ska förvandlas till en femhundring, får han istället tillbaka en femtilapp. Med texten "LURAD" skriven på sedeln med stora bokstäver. Därefter dyker den ursprungliga hundringen upp i en citrusfrukt ... så herren som satsade på trolleritricket går ändå med 50% vinst! Skulle man inte kunna trolla så här med Swish? Det vore ju en lysande affär!

Små fans med stora drömmar

Det finns många barn i salongen. Vem vet, de kanske har, liksom Joe Labero själv, fått en trollerilåda i present, och så drömmer de stort om vad de kan åstadkomma med den. En nioåring assisterar Labero i tricket den itusågade damen och hon råkar ha precis samma namn som Laberos egen dotter Nicole.

Gruppen Rackartygarna finns på plats och genomför stunts med eld och motorcyklar, men utan magi, och den medlem av Rackartygarna som är från Helsingborg får förstås lite extra ovationer.

Ett inferno av heta effekter

I finalnumret exploderar hela scenen i ett inferno av fyrverkerier och eldiga effekter, medan Labero själv drar iväg på en motorcykel --- för att sedan dyka upp utanför arenan, för att signera spelkort åt unga fans.

Om dessa små fans kommer att öva tricks lika mycket och lika flitigt som Joe Labero, verkar Sveriges underhållningsframtid alla gånger att vara säkrad!

B.Graham

Bildspel från premiären:

 Labero - laddad inför en eldig Sverige-premiär!
 Titta! Labero trollar fram bankkassörskan från 24 karat i publiken!
 Hopp in i lådan!
 Itusågade damen blir itusågade flickan ... Nioåriga Nicole charmar publiken!
 Voila!
 Rackartygarna körde hårt under hela kvällen!
 Eldfängd final med Rackartygarna!
Hela teamet tackar för sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.