söndag 15 april 2018

FILM: Tangled - Rapunzels återkomst i Drottning för en dagTitel: Trassel- Drottning för en dag
Snöstorm drabbar landet ...
Medverkande röster original: Mandy Moore, Zachary Levi, Eden Espinosa, Clancy Brown
Julie Bowen m.fl.USA,  2018
Walt Disney Home Entertainment


Minns ni Rapunzel? Huvudpersonen i Trassel? Hon med magiskt blont långt hår och en kameleont som bästis och en strulputte som ser ut som Måns Zelmerlöv som partner? Hon är tillbaka och har en egen ny TV-serie! Avsnitten är som en "kort långfilm" alltså lite över 40 minuter, dubbelt så långt som Prinsessan Sofia den första och Elena of Avalor (avsnitt på 21 minuter) och de går på Disney channel och finns på DVD och att ladda ner, streama och hyra.

I Drottning för en dag far Kungen och Drottningen (alltså mamma och pappa) på minisemester i två dagar. Under den tiden ska Prinsessan Rapunzel själv styra riket. Hon är inte så pigg på att bli Drottning. Det är däremot hennes partner Eugene. Han tror att det bara är makt och inget ansvar ...

Men så drabbar en hemsk snöstorm landet och Rapunzel får använda all sin smarthet för att rädda sitt land och sitt folk - och Eugene får tänka om och ta ansvar istället för att bara njuta av lyx och privilegier.

När avsnittet är slut är landet räddat eller ... Fel! Några mystiska stenar verkar förpesta tillvaron i landet och en av Rapunzels vänner verkar förbytt till att bli en av hennes fiender ...

En ny karaktär som finns i TV-filmerna är Rapunzels nya bästa vän Cassandra och hon är hur kul som helst! Hennes djur-bästis är en uggla, precis som Rapunzels är en tuff kameleont.

Man vill gärna, gärna, gärna ha fler avsnitt på en gång! Spänningen byggs ju upp så bra och man vill veta hur det går!

TV-filmerna har samma röster som "den riktiga långfilmen" och musiken håller också samma klass.


BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar