torsdag 11 augusti 2016

FILM: Tsatsiki, farsan och olivkriget - Charmig familjefilm med duktiga barnskådespelare

Duktiga unga huvudrollsinnehavare i den nya Tsatsiki filmen!

Tsatsiki fyller 21 år i år. Alltså: den första boken av Moni Nilsson-Brännström. Tsatsiki själv åldras mycket lite. Precis som de populära barnbokskillarna Bert och Sune verkar han vara evigt ung. Tsatsiki, farsan och olivkriget kom ut som bok till Tsatsikis 20-års jubileum och filmatiserades snabbt, lagom för att bli en mysig julbiofilm för hela familjen.

Den lilla byn där Tsatsikis grekiska familj och vänner bor behöver inkomsterna från turisternaTsatsiki, farsan och olivkriget

Regissör: 
Regi: Lisa James Larson

Skådespelare: 
Medverkande: Emrik Ekholm, Sara Vilén, Adam Gutniak m.fl.

Land, år: 
Sverige, 2015 DVD 2016

Nordisk Film

Charmig äventyrsfilm med den jubilerande Tsatsiki

Nu finns denna härliga familjefilm på DVD och Blu-ray och kan rädda en regnig svensk sommardag med bilder från ett evigt soligt Grekland! Liksom de populära och publikfriande filmerna Mamma Mia och Sune i Grekland - All Inclusive så visar Tsatsiki, farsan och olivkriget upp en trevlig, turistvänlig version av Grekland.
Den nya Tsatsiki filmen känns nästan som en kommentar till den första filmen i den nya Sune trilogin. De unga hjältarna smyger sig in på ett all inclusive hotell och låtsas vara turister. Tsatsikis nya kärleksintresse kommenterar att här finns ju allt - utom Grekland. All inclusive upplevelsen är skräddarsydd för att hålla turisterna inom anläggningen - de vågar sig aldrig ut för att se det riktiga Grekland.
Den lilla byn där Tsatsikis grekiska familj och vänner bor behöver inkomsterna från turisterna för att överleva - och för att inte den vackra olivlunden ska huggas ner och förvandlas till norsk golfbana. Tsatsiki tänker ut en plan. Det är dags för det stora olivkriget!
Tsatsikis längtan efter sin pappa, kluvenheten inför att både vara grek och svensk, känslan att höra hemma på två ställen eller inget av dem, den pirriga första kärleken, den svartsjuke bäste vännen som blir tredje hjulet, längtan att våga språnget från den högsta klippan ... Tsatsiki, farsan och olivkriget innehåller mycket känslor. Samtidigt är upplevelsen en feel-good film med högt tempo och mycket äventyr som håller de minsta tittarna engagerade. Och det krisande, fattiga Grekland har väl aldrig sett snyggare ut på bild!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.