onsdag 10 augusti 2016

Lotta Kühlhorn - Frukt o Grönt - Recept från mitt kök och skafferi


En hyllning till marknaden

Innehåll: citroner, apelsiner, äpplen, tomater, päron, bananer och massor av grönt! Utformning: den snyggaste layout man kan tänka sig!
Varje kapitel har sin symbol, allt designat av Lotta Kühlhorn.

Hela boken är så läckert formgiven att man skulle vilja äta upp den. Men då skulle ju alla fina recept och goda tips också försvinna! Så man får nöja sig med att sluka skönheten med ögonen!
Lotta Kühlhorn
Frukt o Grönt - Recept från mitt kök och skafferi
ISBN: 9789113071961
Förlag: Norstedts
Lotta Kühlhorn Foto Göran Segeholm
Lotta Kühlhorn Foto Göran Segeholm
"Jag älskar marknadsdagar!" Så inleder Lotta sin bok Frukt o Grönt - med ett hyllningstal till marknader. På en marknad i Collioure i södra Frankrike vill försäljaren veta när Lotta ska äta frukten. Resultatet blir en påse ätmogna persikor som ska konsumeras direkt och en som Lotta får lov att spara till dagen därpå. Sådana frågor får man aldrig vid snabbköpens diskar på hemmaplan.
Varje frukt eller grönsaker introduceras med ett eget charmigt hyllningstal à la Lotta och sedan följer mängder av recept och tips. Och allt behöver inte ätas eller drickas. Kapitlet citron innehåller till exempel recept på lemonad och citronpaj och världens godaste citronglass, men också citronlotion och eau de toilette av citron och tips hur man planterar ett eget citronträd och gör osynlig skrift med hjälp av citronsaft.
Även om man älskar frukt och grönt och matlagning (och egenodlat) finns här många nya inspirerande recept - som förnyar eller förändrar eller framställer smaker som man hitintills inte trott vara möjliga. Det mesta är enkelt att lyckas med.
Dock inte "Päron i flaska". Men det tipset hade tydligen Lotta själv också problem med. Idén är i alla fall kul!
Hela boken är så läckert formgiven att man skulle vilja äta upp den. Men då skulle ju alla fina recept och goda tips också försvinna! Så man får nöja sig med att sluka skönheten med ögonen!
Boken har ett behändigt format och är lätt att ta med sig. Till marknaden eller på sommarresan! Den blir lätt även en lagom stor present att skicka till andra frukt och grönt entusiaster som vill förnya sig. Lättsamt och läckert i en tid när många receptböcker är tunga som biblar, men ändå smakfullt, smakfyllt och gediget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.