tisdag 23 augusti 2016

Nikkis dagbok #5: berättelser om en (inte så smart) fröken besserwisser

Författaren Rachel Renée Russell

Humoristiska intriger med Nikki i tidningsvärlden

Nikkis dagbok kan stoltsera med att vara en New York Times bestseller med
över 20 miljoner sålda exemplar, såld till 35 länder och dessutom
vinnare av det prestigefulla Children’s Choice Book of the Year Award!
Som grädde på moset ska denna humoristiska, tecknade dagbok bli film. Filmrättigheterna är köpta av Summit Entertainment, produktionsbolaget som tidigare gjort filmserierna The Hunger Games, Twilight och Divergent. Nikki kommer alltså att bli filmstjärna!
... både yngre och äldre läsare har svårt att hålla sig för skratt när det gäller Nikkis upptåg!
Rachel Renée Russel
Nikkis dagbok #5: berättelser om en (inte så smart) fröken besserwisser
ISBN: 9789176455708
Översättning: Ylva Stålmarck
Förlag: Modernista

Men i dagboksvärlden, den värld som vi läsare lärt oss att älska, är Nikki en osäker tonåring med en busig lillasyster och två snälla och töntiga bästa vänner.
Böckerna om Nikki uppmanar alla att bejaka sin inre tönt --- man får mer kul på det sättet! Och i original kallas serien Nikkis dagbok för "the Dork Diaries". Ordet "nerd" har redan blivit uppgraderat från att vara skällsord till att vara något fint. Nu håller Nikkis dagbok på att göra samma sak med ordet "dork"!
Fjortonåriga Nikki Maxwell skildrar med humoristiska serier och teckningar sitt dagliga liv och dess utmaningar --- både på skolan och hemma. Nikki vill gärna jobba med skoltidningen; hon älskar ju bild, foto och teckningar. Men på grund av intrigerande från rivalen Mackenzie får Nikki istället en spalt i tidningen där hon ska hjälpa folk att lösa sina problem. Nikki som har nog av sina egna problem!
Ännu värre blir det när den nya spalten blir en stor succé! Hur ska Nikki hinna svara på alla brev när hon inte ens hinner med sitt eget liv?!
Nikkis dagbok är utformad som en dagbok, men mycket rikt illustrerad med teckningar och serier. Boken är rekommenderad från 9-12 år, men både yngre och äldre läsare har svårt att hålla sig för skratt när det gäller Nikkis upptåg! Nikkis dagbok är en oemotståndlig bladvändare som med kärlek och humor skildrar tonårslivets vedermödor och glädjeämnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.