lördag 17 oktober 2015

FILM: The Water Diviner - tre saknade söner efterlyses

Tre söner saknas.Den australiensiske bonden Connor reser till Istanbul för att ta reda på vad som hänt hans söner som alla rapporterats saknade i strid. Han inleder där ett förhållande med den vackra turkiska kvinnan som äger hotellet han bor på. Med hoppet som följeslagare och med hjälp av en turkisk officer ger sig Connor ut på en resa över hela landet för att finna sanningen om sina söners öden.

Ett episkt äventyr som utspelar sig fyra år efter att det förödande slaget om Gallipoli i Turkiet ägde rum, under första världskriget.
Russel Crowe är bra. Alltid bra. Här får man dubbelt upp av Crowe: han har både regisserat och spelat huvudrollen i The Water Diviner.


Man har lyckats gräva upp en ny historia om första världskriget, ett område som inte ofta filmas, striderna i Turkiet är inte lika kända som skyttegravarna mellan franskrike och tyskland, och den australiensiska medverkan är ännu mindre känd.


Någon frågar vad australiensarna hade där att göra. i kriget. Ville ni också ha mer land? Nej, svarar Crowes karaktär, vi har nog med land hemma i Australien. Vi har ett överflöd av land. Vi gjorde det för principen.


Tre unga män, tre bröder, tar alltså värvning för principen och åker från Australien och dör i Turkiet.
Verkar det vansinnigt?
Det är baserat på en sann historia.
Och i sann Rädda menige Ryan anda har en av de tre överlevt, fadern måste bara hitta honom. Varför har han inte hört av sig och skrivit ett vykort, hej jag lever, på fyra år?


Slutet är öppet. Kanske återvänder de alla tillsammans till Australien igen, inklusive den turkiska hotellägarinnan. Det finns ju nog med land att dela med sig av.


Regi: Russel Crowe
Titel: The Water Diviner
Medverkande: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Jai Courtney, Dylan Georgiades, Steve Bastoni, Isabel Lucas, Salih Kalyon, Megan Gale, Ryan Corr, James Fraser, Ben O'Toole, Jacqueline McKenzie, Jack Douglas Patterson m.fl.
Australien, 2015
Universal Sony Pictures Home EntertainmentInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.