måndag 26 oktober 2015

FILM: Jurassic World - The Park Is Open!

The park is open.
Velociped och Velociraptors.Mer behöver egentligen inte sägas. Vi har väntat i tre filmer på det här: att se parken öppna!
Disneyland, Seaworld, Universal Studios Hollywood World, Warner Bros med Batman the Ride, Zoo, Safariresor ... alla har de fått konkurrans!


Jurassic World är den ultimata parken. Ändå är inte alla nöjda ....


Det har gått tjugotvå år sedan John Hammonds dröm om en nöjespark med levande dinosaurier och äntligen har den förverkligats. Arbetet med genetiskt material har givit forskarna mer kunskap om de förhistoriska jättedjuren än de kunnat drömma om.


MEN: man kan alltid tjäna mer pengar!Man måste alltid ha nya, häftigare coolare attraktioner. Stegosaurusen är inte mer spännande än en elefant nu. Triceratopsen är inte mer fascinernade än en gammal noshörning. Har du sett en, har du sett dem alla. Kidsen vill ha coolare grejor.


Coolare grejor ska levereras: en genetisk hybrid, den coolaste mördarmaskin världen någonsin har sätt. Större än en Tyrannosaurus Rex, smartare än en Velociraptor. Dessutom kan den kamouflage och har en hel massa coola egenskaper som mutanterna i X-men skulle döda för. Den heter Indominus Rex. Men den nya ödlan är inte intresserad av att  visas upp. Den nya ödlan är intresserad av att smita ut i friheten - och att döda allt som rör sig.


Jurassic World är en ny spin på Frankensteins Monster. Vetenskapen skapar saker som sedan inte lyder.


När bossen klandrar vetenskapsmannen med orden "you have created a monster" så svarar han lugnt att monster är en relativ term.


"To a canary a cat is a monster. We are just used to being the cat."


Och Indominus Rex är till syvende och sist ett djur som försöker hitta sin plats i världen. På toppen av näringskedjan. Inget som människor och militär kan sätta emot hjälper. Men Indominus Rex hade inte räknat med motstånd från de andra dinosaurierna ...


I King Kkong väntar man på matchen mellan King Kong och Tyrannosaurus Rex. I nya  Godzilla  väntar man på slutstriden mellan Godzilla och motståndarmonstren. I Fåglarna väntar man på att fåglarna ska anfalla en masse. I den första Jurassic Park tittar man på ett vattenglas som vibrerar och väntar på att den första stora dinosaurien ska visa sig ...


Här finns inte mycket väntan, det finns många klimax scener! Ja, fåglarna är ersatta av flygödlor, annars är det som en scen från en Hitchcock film.


Som alltid finns det ett par söta barn/tonåringar med, och ett gnabbande amerikanskt par som så småningom ska bli ihop, och någon som ska passa barnen och inte gör sitt jobb ... advokaten i "ettan" sprang och gömde sig i en bajamaja, nannyn här pratar bara i telefon medan ungarna själv smiter - men straffet blir detsamma: uppäten av dinosaurier.


Det här är helt klart den bästa Jurassic filmen sedan ettan! Jurassic World är helt enkelt en underbar filmskapelse med extra mycket allt! Action blandat med en liten del humor och en liten del romantik och mycket, mycket coola specialeffekter. Vem behöver genmanipulation när det finns CGI?
Regi: Colin Trevorrow
Titel: Jurassic World
Medverkande: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan, Vincent D'Onofrio, Ty Simpkins
Nick Robinson, Jake Johnson, Omar Sy, BD Wong, Judy Greer, Lauren Lapkus, Brian Tee
Katie McGrath, Andy Buckley, Eric Edelstein
 m.fl.
USA, 2015
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.