fredag 16 oktober 2015

FILM: Sofia den första: Prinsessan Evys förbannelseSvartvit ondska sprider sig!
DVD:n Sofia den första: Prinsessan Evys förbannelse innehåller fyra avsnitt. Det första handlar om Princess Ivy (egenligen: Prinsessan murgröna) som av misstag kommer till Enchancia och vill ta över hela kungadömet.

Allt börjar så osyldigt med att Sofia leker med sin kanin och Sofias syster Hanna förstår att amuletten gör att hon förstår vad kaninen säger. Ännu viktigare: amuletten kan trolla fram prinsessor! Hanna vill så gärna träffa en sagoprinsessa, hon "lånar" amuletten utan att fråga om lov och tänker på alla prinsessor hon gillar: Ariel, Askungen, Snövit ... Rapunzel! Hon ber om Rapunzel och får Ivy. Ivy är en ond prinsessa som förvandlar allt så det blir svartvitt, hon tänker förstöra Sofias amulett som har makt över henne ... och drakarna, var kommer de in i bilden? Ivy hoppas på deras hjälp. Det gör även Sofia och Hanna. Gissa vilken sida drakarna väljer?

Avsnittet är 44 minuter långt, men känns lika långt som en långfilm: tre bra låtar med sing-a-long status, en bra skurk, två söta små hjältinnor, en grupp drakar som gillar att sjunga a capella ... Anna Camp (från Pitch Perfekt 1&2) gör rösten till Ivy, Mandy Moore gör rösten till Rapunzel. Igen. (I originalversionen alltså). De är superbra i sina roller!

Men det bästa avsnittet är ändå det allra sista på skivan. En modern, uppdaterad version av H.C.Andersens Prinsessan på ärten. Två prinsessor tävlar för att visa vem som är den "äkta prinsessan". En av prinsessorna är en ond magiker - poch hon förstör nattsömnen för den äkta prinsessan genom att lägga en magisk ring under madrasserna (alltså inte en ärta) - och "no true prinsess could ever sleep on a bed as lumpy as this!" förklarar Hanna, som till sist inser vem som är den äkta prinsessan.
Sofia och kaninen insåg sanningen långt tidigare!

Väldigt bra, korta filmer som passar mycket bra som familjeunderhållning och ett extra kul sista avsnitt för H.C. Andersen fans!

Alla som gillar 101 Dalmatiner och sett Cruella de Ville kommer att se direkt varifrån Ivy hämtat sina styling knep!

Titel: Sofia den första: Prinsessan Evys förbannelse
Originaltitel: Sofia The First: The Curse of Princess Ivy
DVD, 2015
Walt Disney Studios Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.