lördag 24 oktober 2015

FILM: Entourage The Movie - Stora drömmar, stora pengarSlut på stålar - igen!
Dream Large. Live Larger.

 

Filmstjärnan Vincent Chase har slagit igenom stort i Hollywood och njuter av det ljuva livet tillsammans med sina barndomskompisar som han delar sin lyxvilla med. Vincents neurotiska manager Ari Gold har blivit studiochef och de har ett, inte helt smärtfritt, gemensamt filmprojekt framför sig.

 

Efter den åttonde säsongens avslutande episod för fyra år sedan är nu gänget i Entourage tillbaka i en film som känns som ett extra långt TV-avsnitt. Vince är singel igen, Ari kunde inte sluta jobba utan är nu studiochef istället för agent, och Erics flickvän är fortfarande gravid efter fyra år. Och hon och Eric velar fortfarande om huruvida de är ihop eller inte. Det är den sämsta intrigtråden i Entourage filmen. Den bästa är Aris nya jobb som studiochef, hans "anger manegement" sessioner,

varvat med konversationer med frun och Lloyd, hans f.d. sekreterare, numera vän, som ska ha ett gay, judiskt bröllop hemma hos Ari. (My house, my God, förklarar Ari).

 

Turtle har en ny flickvän på gång, som kan banka skiten ur honom, när som helst, Johnny tvivlar fortfarande på sin skådespelartalang - kort sagt, med Vinces entourage är allt som vanligt.

 

Den intrigtråd som får mest plats i filmen är Vinces nya film Hyde. 
 

Hyde är en uppdaterad version av Dr Jekyll & Mr Hyde. Vince vill själv regissera och det får han. Eric ska producera, och han håller inte i slantarna som han ska. (Inte konstigt med tanke på att hans tidgare jobb var att räkna slantarna på en pizzeria).  Problemet är nu att de 100 miljoner dollar man fått ihop för att göra filmen är slut och inte en dollar finns kvar till postproduktion.

Filmens finansiär, texasoljemiljardären Larsen McCredle (Billy Bon Thornton) förväntas hosta upp mer pengar - men som motprestation kräver han att sonen Travis (Haley Joel Osmont) får följa med till Los Angeles och se hur det går till i Hollywood. Det hela urartar till ännu ett Entourage-svartsjukedrama när Vince och Travis blir rivaler om samma tjej.

 

Entourage kan ses som en spegel till House of Cards - båda serierna handlar om makt och personliga intriger. Maktförhållanden i filmindustrin. Maktförhållanden i Vita Huset. Humor istället för satir. Värme och ständigt solsken istället för kyla och kalla färger.

 

Jeremy Piven som spelar Ari (och som nu är känd som den  karismatiske Mr Selfridge i den brittiska serien om det stora varuhuset Selfridges) är klart bäst i filmen. Hans tillbaka hållna utbrott påminner om en typ av komedi som John Cleese använde i Fawlty Towers och intgernaktionen mellan Ari och Lloyd är lite som den mellan Mr Fawlty och Manuel (vilket de båda skådespelarna också angett som inspirationskälla).

Ari är en mer sympatisk sociopat än Kevin Spaceys kallhamrade och strategiske Francis Underwood.

Piven är behållningen av Entourage the Movie.

 

 Mer eller mindre interna Hollywoodanspelningar flödar friskt under hela filmen.

 ”Entourage” har en kort rollista och en lång cameo-listan. Till Entourage konceptet hör att ”äkta” kändisar filmfolk passerar förbi. Skådisarna Mark Wahlberg (vars upplevelser sägs vara grunden för karaktären Vince), Jessica Alba, Liam Neeson, Armie "line Ranger" Hammer, Alyssa Miller, Gary Busey och regissören Jon Favreau är några kändisar som "spelar sig själva". Och Ronda Rousey, den verklgia fightern som spelar Turtles blivande flickvän.

 
I framtriden kanske Vince kan göra kändis cameos som Adrian ... Nej, förmodligen inte. De fyra männen i Entourage cirkeln är för kända som sina Entourage alter egos. Vince får förmodligen göra cameos som Vince. Vissa skådespelare är roligare som någon annan.


Regi: Doug Ellin
Titel: Entourage The Movie
Originaltitel: Entourage
Medverkande: Adrian Grenier, Kevin Connolly, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven, Emmanuelle Chriqui, Perrey Reeves, Rex Lee, Debi Mazar, Rhys Coiro, Constance Zimmer
Haley Joel Osment, Ronda Rousey, Scott Mescudi, Alan Dale m.fl.

USA, 2015
Warner Bros.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.