torsdag 15 oktober 2015

FILM: Mad Max - Fury Road

Apokalypsen har en snygg designer!
George Miller, den kultförklarade regissören till Mad Max-filmerna är tillbaka med en ny banbrytande film om vägkrigaren Max Rockatansky.

I resterna efter en värld som fallit samman strider människorna mot varandra i en galen jakt för överlevnad. Det skoningslösa ökenlandskapet är långt ifrån all mänsklig värdighet. Kanske står hoppet om ordning i detta kaos till två rebeller som vandrar sina egna vägar. Max är en ensamvarg som letar sig till ödemarken för att fly från minnet av sin förlorade familj. Imperator Furiosa försöker istället ta sig ur öknen för att hitta tillbaka till den värld hon en gång kände. Ingen av dem kan undvika att dras in i det fullskaliga vägkrig som rasar.

Tom Hardy spelar Max och Charlize Theron spelar Furiosa i George Millers nya grepp på legenden om Mad Max.

Man har bemödat sig om att ge postapokalypsen en snygg
designer. Det här är som de gamla bibliska eposen, sand, sand, sand, öken, eld, vatten som kommer ur en klippa i berget ...

Hardy och Theron är inte ett uppenbart par, men efter att  först ha försökt halvt banka ihjäl varandra blir de motvilliga bundsförvanter och till sist vänner.

Vad kan man säga? Det har gjorts sämre buddy-movies. Osannolika par fungerar.
Och fotomodellerna i vitt gör ingen besviken, en bihandling med en kärlekshistoria mellan den rödhåriga tjejen i vitt, och den zombieliknande killen (Nicholas Hoult, som spelat zombie tidigare) är lagom rörande och lagom självironisk.

Regi: George Miller
Film: Mad Max: Fury Road
Medverkande: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Josh Helman, Nathan Jones, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Abbey Lee, Courtney Eaton  John Howard, Richard Carter,  Iota, Angus Sampson m.fl.
USA, 2015
Warner Bros.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.