onsdag 6 juni 2018

Camilla Lagerqvists Mordön - Effektiv som sommarrysare

Författare: Camilla Lagerqvist
Titel: Mordön
ISBN: 9789132205330
Förlag: B Wahlströms


Perfekt sommarlovsrysare för unga bokslukare
Camilla Lagerqvist är sedan tidigare känd för Cirkusflickan och serierna om Svarta Rosorna och serien Blodsvänner. Kritikerhyllade, prisbelönade och älskade av massor av läsare ... och alla utspelar sig förr-i-tiden.

Camillas nya bok, Mordön, är en sommarrysare för slukaråldern som utspelar sig i dagens Sverige. Men även här spelar historiens vingslag en stor roll.En ung tjej blev mördad på en avlägsen ö för mycket länge sedan och Elin och Karzan bestämmer sig för att använda sommarlovet till att besöka ön och det mytomspunna huset ... och kanske lösa ett äkta cold case?

En hel del av komiken i boken kommer från att Karzan är ganska ohändig av sig, trots att hans namn betyder "den händige" ...

Det här är en roman för slukaråldern och den är effektivt berättad - 134 sidor med spökvibbar, thrillerstämning och äkta svensk sommar med allt från midsommardans till metspöfiske från bryggan.

Leta gärna också upp en gammal Camilla Lagerqvist för sommarlovet - debuten Cirkusflickan är fortfarande en av de bästa svenska ungdomsromanerna någonsin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.