söndag 19 juni 2016

Pytte - Liten men stark!

Du är för liten Pytte! och Spring fort Pytte!
- En ny hästfavorit för de minsta läsarna


Ingrid Flygare
Du är för liten Pytte! och Spring fort Pytte!
ISBN:
Rabén & Sjögren

Böckerna om Pytte är kul läsning för 3-6 års åldern med oemotståndliga bilder. Och nej, man behöver inte var hästtokig för att gilla dessa böcker!

Det är lätt för små barn att identifiera sig med Pytte, eftersom han är minst i hästgänget.

Pytte är en shetlandsponny och den allra minsta hästinvånaren på gården Granbacken. Ibland är det jobbigt att vara liten. Som när man inte får vara med. Vara för liten för hopptävlingar eller skogsritter. Jobbigt att höra “Du är för liten Pytte!” Men när barn kommer till Granbacken är alla de andra hästarna för  stora och för hemska för de små barnen att rida på … Så högt över marken vill man ju inte vara! Men Pytte, Pytte är inte för stor. Han är inte heller för liten. Han är alldels lagom för de små barnen.

I Spring fort Pytte! blir hästkompisen Jumper sjuk och  Pytte måste springa och hämta hjälp. Spring fort Pytte! är en bra berättelse om att våga och vinna. Trots att man tror att man inte vågar och trots att man är minst.

Pytte är väldigt lätt att identifiera sig med, speciellt för de minsta läsarna och illustrationerna är jättefina - det är lätt att känna igen de olika hästarna och deras personligheter. Pytte böckerna är också utformade så de passar alla barn.

Ingrid Flygare har en examen från Academy of Art University i San Fransisco. Hon har varit flitigt anlitad som illustratör, både för böcker och webbspel, men Pytte böckerna är hennes första böcker som författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.