onsdag 1 juni 2016

FILM: En man som heter Ove - En annorlunda hjälte

59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.


En man som heter Ove är en väldigt ovanlig komedi, där huvudpersonen Ove ständigt försöker begå självmord och ständigt misslyckas. Han blir liksom avbruten hela tiden och när han väl "adopterar" en söt och tilltuffsad katt kan han liksom inte dö ... Han måste ju ta hand om katten!


Det finns många som man kunde tänkt sig som Ove, han har ju tidigare gjort succé på scen ... men Rolf Lassgård är faktiskt perfekt i rollen. Lagom vresig och lagom mysig.
Katten är därmot bäst! Den borde ha haft en större roll!


Regi: Hannes Holm
Titel: En man som heter Ove
Medverkande: Rolf Lassgård, Zozan Akgün, Tobias Almborg, Viktor Baagøe, Filip Berg,
Anna-Lena Bergelin, Lasse Carlsson, Karin de Frumerie, Simon Edenroth, Ida Engvoll, Fredrik Evers, Jerker Fahlström, Johan Friberg, Anna Granath, Sofie Gällerspång m.fl.

Sverige, 2015
Nordisk Film

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.