tisdag 7 juni 2016

FILM: Point Break - Sommarens bästa action!Det här är en efterlängtad "remake" av Katheryn Bigelows klassiker med Keanu Reeves sp, FBI killen Johnny Utah och och Patrick Swayze som den blonde bankrånar-surfaren Bohdi. Nu är det utah som är blond och Bohdi som är mörk - men sökandet efter adrenalinkickar finns kvar!


I  actionthrillern Point Break infiltrerar den unge FBI-agenten Johnny Utah en grupp spänningssökande elitidrottare - ledd av den karismatiske Bodhi. Extremidrottarna misstänks ha utfört en rad brott på extremt ovanliga sätt. Djupt undercover, och med sitt liv i omedelbar fara, strävar Utah efter att bevisa att de är arkitekterna bakom en rad ofattbara brott.

Filmen är fylld av de mest våghalsiga sportstunts som någonsin setts i en spelfilm. De äventyrliga actionbedrifterna utförs av världens bästa och mest extrema elitidrottare inom bl a surfing, wingsuit-flygning, snowboard, friklättring och motocross.

Point Break är inspelad i 11 länder, på fyra kontinenter. Inspelningsplatser var bland annat Angel Falls i Venezuela som är det högsta vattenfallet i världen där klättringsscener spelades in. På toppen av Jungfrau i Alperna och i Walenstadt Schweiz där wingsuit-flygarna färdas genom bland annat den ökända ”The Crack”. På Teahupoo utanför Tahiti och Jaws nära Maui för att fånga de största och värsta vågorna för spektakulära surfingscener. Regissören Ericson Cores mål var att skapa Point Break nästan helt utan specialeffekter och han lyckades tillsammans med stora ikoner inom elitidrotten och av skådespelarna själva.


Andlöst spännande - bokstavligen!

Regi: Ericson Core
Titel: Point Break
Meverkande: Edgar Ramirez  Luke Bracey, Ray Winstone, Teresa Palmer, Matias Varela,
Clemens Schick, Tobias Santelmann, Max Thieriot, Delroy Lindo, Nikolai Kinski, Judah Lewis
Glynis Barber, Steve Toussaint, James Le Gros, Bojesse Christopher

USA; 2015
Noble EntertainmentInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.