fredag 24 juni 2016

Agents of S.H.I.E.L.D.


Gillar du också The Avengers, Captain America, Iron Man och de andra superhjältarna från Marvel?
Då är den nya Marvel serien Agents of S.H.I.E.L.D. något för dig. Hela serie ett finns nu på dvd och här kan vi följa agenterna som jobbar på S.H.I.E.L.D. och även deras allierade och deras fiender (fast det är inte alltid lätt att skilja på just allierade och fiender).

Gemensamt för agenterna är att alla är duktiga på sina egna områden, men ingen av dem är superhjältar. Däremot träffar de på många övernaturliga och svårförklarliga saker.

H.Y.D.R.A. finns kvar som hot - men detta hot är långt ifrån det enda som S.H.I.E.L.D. måste ta itu med.

I pilotavsnittet har S.H.I.E.L.D. problem med en hackare för "Rising Tide" - fast hon kallar sig själv hellre för "hacktivist". Skye tror på absolut öppenhet med allting och vill avslöja både S.H.I.E.L.D. och superhjältarnas hemligheter. Istället värvas hon till S.H.I.E.L.D.s hemliga grupp. Men finns hennes lojaliteter hos S.H.I.E.L.D. eller "Rising Tide"?


Chloe Bennet fick rollen som Skye och var den sista som fick sin roll i den nya serien. Precis som Skye är den sista pusselbiten i teamet.

De andra i teamet är Ming-Na Wen som Melinda May, Brett Dalton som Grant Ward, Iain De Caestecker som Leo Fitz och Elizabeth Henstridge som Jemma Simmons.

Det märks direkt att teamet besår av olika nationaliteter --- och att det är en jämn mix av tjejer och killar. Det är ovanligt med en 50-50 delning, vanligtvis brukar det vara en tjej med som har rollen av att vara snygg och förförisk (som Romanoff/Black Widow) men här finns det tre stycken. Alla är snygga men ingen har rollen av att vara snygg och förförisk. Skye är en hackare, May är deras pilot och försvarare, och Simmons är biochem experten som kan fixa det mesta. Liksom Q i James Bond filmerna. Fast hon lyckas samtidigt se lika tjusig ut som Jennifer Garner.

Fitz är bäste vän till Simmons, teknologiexpert och de flesta ser de båda som en enhet, fast de är två väldigt olika individer.

Grant Ward är den mest "normale" som man är van att se agenter i filmer och serier. Fåordig, mystisk, snyggt klädd, gillar inte amatörer, jobbar helst ensam, kan slå ner hur många motståndare som helst --- men han har sina svagheter. Och han erkänner inte att han behöver Fitz-Simmons prylar för att överleva i fält. Han litar inte på nyförvärvet Skye men blir förtjust i henne.

Det hela kan utvecklas till en X-files liknande historia. Ska det bli något mellan de två eller är det omöjligt?

Ledaren för teamet spelas av Clark Gregg som Phil Coulson, och han har varit med i flera av de tidigare Marvel filmerna. 

Dessutom är fler skådespelare från filmerna med i enstaka episoder, som Cobie Smuldie i pilotavsnittet. Och Nick Fury är med i avslutningen av episod två.

Agents of S.H.I.E.L.D. är hög kvalitetsunderhållning som man gärna ser mer av. Bra manus, kul referenser till filmerna och Marvel-serierna och snygga miljöer och skådespelare.


Titel: Agents of S.H.I.E.L.D. 
Medverkande: Clark Gregg, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, Iain De Caestecker 
Elizabeth Henstridge
USA, 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.