fredag 1 maj 2015

FILM: The Interview - sanslös och sanlöst rolig komedi

Their trip to North Korea just went south.

James Franco och Seth Rogen spelar två amerikanska journalister som ska åka till Nordkorea och intervjua landets ledare Kim Jong-Un.

Dave Skylark (Franco) är kungen av kändisintervjuer och värd för den populära talkshowen Skylark Tonight.


Hjärnan bakom Daves imperium är hans producent och bästa vän, Aaron Rapoport (Rogen).

Han är nöjd med livet och den framgång han byggt upp för Skylark Tonight --- ända tills vänner från det förflutna, journalisthögskolan, dyker upp. Jobb på 60 minutes låter mer seriöst ...

Nyss var Aaron nöjd med att ha "outat" Eminem som gay. Nu är han less på meningslös underhållning och skvaller. Han vill göra något politiskt. Något stort.

För att muntra upp sin vän föreslår Dave Skylark att de ska åka till Nordkorea och intervjua Kim Jong-Un. Han ger aldrig intervjuer och hatar Amerika - men älskar amerikansk skräpkultur. Hans favoritprogram är det tramsiga Skylark Tonight.

CIA får höra talas om intervjun och vill att Dave och Aaron ska döda Nordkoreas diktator och få det att se ut som en olycka.

Ett litet problem: Dave och Aaron är inga James Bond med "licence to kill". Och Dave och Kim blir snart bästistar och bundis, och som Dave säger "kompisar ska inte döda andra kompisar".

Det finns gott om amerikanska komedier som bara är fåniga. Den här är både fånig och rolig!

Franco och Rogen fungerar bra tillsammans och en mordisk koreanska har några av filmens roligaste scener. Liksom en liten hundvalp.

Regi: Evan Goldberg, Seth Rogen
Titel: The Interview
Medverkande: James Franco, Seth Rogen, Lizzy Caplan, Randall Park, Diana Bang,
Timothy Simons, Reese Alexander m.fl.
USA, 2014
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.