tisdag 26 maj 2015

FILM: Sune i fjällen - biosuccén nu på DVD och blu ray!

Succé på bio!
 
Sune filmerna har en hel del gemensamt med Sällskapsfilmerna, fast de vänder sig till en yngre publik. Den här sista Sune-filmen, Sunes egen version av Snowroller (Sällskapsresan 2) är den bästa filmen i Sune-trilogin.
 
Mycket beror det på att Sune själv vuxit till sig och vuxit in i rollen (fast han här har en mössa som det står Sven på, Sune fanns inte) och faktiskt får vara central gestalt i filmen. Tidigare har det mest varit pappa Rudolf som klantat sig --- här visar Sune på att han är minst lika bra att klanta sig själv, och att dansa till  töntig musik.
 
Sedan är manuset också mycket bättre än de tidigare två filmerna, mindre överdrivet och väldigt träffande när det gäller observationer av vuxnas beteenden (som: hur mycket de får anstränga sig för att vara trevliga, och hur låga pretantioner de har på att något är "fantastiskt" - picnic i en snödriva med den "godaste apelsinen någonsin" räcker). Dessutom får Sune kämpa lite för Sophie, i ett slags Cyrano de Bergerac historia med modern teknik --- Sune förstöker hjälpa Santos att prata med tjejer, för mot alla odds blir de kompisar, fast de är rivaler om Sophie. Annars brukar standard historien vara att Sune blir distraherad av en annan tjej och så går han sedan tillbaka till Sophie. Här fattar Sune för första gången att han inte kan ta Sophie för givet --- det finns fler killar i backen, och de flesta är sportigare än Sune ...
 
En stor bonus är som alltid lille Håkan Bråkan. Den här gången går han på jakt efter snömonstret Snöras. (Han uttalar det Snör-as, inte Snö-ras). Som måste vara väldigt farlig eftersom det står Varning för Snöras! på alla skyltar!
 
En supercharmig film för hela familjen!
 
Regi:Gustaf Åkerblom
Titel: Sune i fjällen
Medverkande:William Ringström  Morgan Alling  Anja Lundqvist  Julius Jimenez Hugoson
Hanna Elffors Elfström  Erik Johansson  Julia Dufvenius  Kajsa Halldén  Kalle Westerdahl
Frida Hallgren  Malte Gårdinger  Bonn Ulving
Sverige, 2014
Nordisk Film

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.