onsdag 13 maj 2015

FILM: God's Pocket --- Philip Seymour Hoffman i sitt esse


Välkommen till den enda platsen som du kan dö två gånger på.

Missa inte denna udda film!
Mad Men skaparen John Slattery gör en spännande regidebut med hjälp av stjärnor som Christina Hendricks (Mad Men), John Turturro (Fading Gigolo) och Philip Seymour Hoffman (Capote) --- här i en av sina sista roller.

När Mickeys styvson Leon dör marknadsförs det som en olycka. Egentligen blev han ihjälslagen på arbetsplatsen. Men förmannen säger att det var en olycka, och alla håller med. Leon var  högljudd, påfrestande, väldsam och ofta påtänd och hade just knivskurit en svart medarbetare (efter att först ha kommit med rasistiska kommentarer).

En olycka verkar vara bästa lösningen. Ingen kommer att fråga något.

Ingen i arbetarklassområdet God’s Pocket sörjer eller saknar Leon. Eller?
Leons mamma vet att något är fel, och vill att Mickey ska undersöka. Mickey blandar in sina maffiavänner. Leons mamma blandar också in en journalist, som hon har en affär med, och några poliser som hon charmar lika lätt som maffian.

Snart undersöker alla Leons död ... och fler lik radas upp längs vägen.

Mickey inser snart att sanningen är inte det viktigaste, det viktigaste är nu att själv försöka överleva. Till varje pris.

Det här är en säker regidebut av John Slattery, snygga miljöer överallt och duktiga skådespelare i sitt esse --- men bäst av alla är Seymour Hoffman. Filmen är mycket riktigt tillägnad hans minne.

Regi: John Slattery
Titel: God's Pocket
Medverkande: Christina Hendricks, Philip Seymour Hoffman,  Eddie Marsan, Caleb Landry Jones  Jack O'Connell, Bill Buell, Rebecca Kling, David Apicella, Bridget Barkan, Michael Drayer, Prudence Wright Holmes, Eddie McGee, Molly Price, John Turturro, Domenick Lombardozzi
USA, 2014
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.