fredag 4 september 2020

BOK: Ur askan ... Det kommer mera av talangfulla Lina Areklew!

Bazar Förlag tecknar flerboksavtal med Crimetime-nominerade Lina Areklew


Bazar Förlag, f d Strawberry Förlag, förlänger samarbetet med författaren Lina Areklew och tecknar avtal om ytterligare två böcker i Ulvöserien. DeckardebutenUr askan utkom i maj och är första delen om Estoniaöverlevaren Fredrik Fröding och Örnsköldsvikspolisen Sofia Hjortén.Ur askan är även en av de fem nominerade till Crimetime Awards Årets deckardebut 2020. Ur motiveringen:
Dramaturgin imponerar, liksom drivet och utforskandet av minne, sorg och överlevnad. Vi faller extra mycket för den vackra miljön som bildar fond till historien … Vi ser fram emot att följa Fredrik Fröding och Sofia Hjortén i många kommande böcker.
– Lina Areklew är en av de mest begåvade debutanter jag har jobbat med, säger Karin Linge Nordh, publicistisk chef på Bazar Förlag. Ur askan har alla de ingredienser man kan önska sig: underbara miljöer från semesterparadiset Ulvön i Örnsköldsviks skärgård, ond bråd död i midsommartid och komplexa karaktärer man vill följa under lång tid framöver. Jag är otroligt glad över det nya avtalet och att Linas fina debut nu uppmärksammas extra mycket genom nomineringen till Crimetime Awards Årets deckardebut.
– Jag är otroligt tacksam och glad att få fortsätta samarbetet med några av de mest kompetenta och erfarna personerna i den här branschen. Mottagandet av Ur askan har varit bättre än jag någonsin kunnat drömma om! Jag får mejl och meddelanden varje dag från läsare som uppskattat boken och frågar när nästa del kommer. Drömmen om att få debutera har funnits i hela mitt liv och att äntligen få göra det och till råga på allt få sådan respons var mer än jag kunnat hoppas på, säger Lina Areklew.
Ett urval av pressröster:
Det är storslaget, spännande och väldigt oförutsägbart. – P4 Västernorrland
Lina Areklew är utan tvekan ett författarnamn att lägga på minnet. – Amelia
En genomtänkt intrig, väldigt mycket oväntade vändningar med en twist på slutet som är SÅ bra.
– SVT Gokväll
Under sommaren har Ur askan gått som sommarföljetong i Örnsköldsviks Allehanda.
Ur askan finns utgiven som inbunden samt ljudbok, inläst av Mirja Turestedt. Pocketversionen utkommer våren 2021.
Läs TKs recension här:
BOK: Ur askan - Midsommarmord på Ulvön i Höga Kusten deckardebut: även citerad i bannern (plupp 3 av 4 i bildspelet) på Bazar förlag, Linas nya förlag:
https://bazarforlag.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.