onsdag 2 september 2020

BOK: En egen flock - Tax gör en pudel-vän

Maria och hennes tax ... Eller taxen och hens människa? Vänner kommer i alla former och storlekar ...

Författare
: Maria Nilsson Thore
Titel: En egen flock
Antal sidor: 36
Illustrationer: Maria Nilsson Thore
ISBN: 9789178038718
Utgivningsdatum: 2020-08-03
Förlag: Bonnier Carlsen


Taxen gillar att lösa korsord och dricka fint ur en kopp och lyssna på musik. Taxen gillar inte att gräva efter ben och nosa andar i rumpan och springa runt och skälla. Hur gör man för att få en vovve-vän när man inte är som alla andra? Hur mycket måste man anpassa sig? Ska man egentligen göra våld på sig själv för att passa in? Och måste en vän vara precis som en själv ... Eller kan det vara en cirkuspudel som hoppar runt på ett ben?

Maria Nilsson Thore har verkligen ett underbart sätt att fånga både enkla och komplexa dilemman i både ord och bild. Hon har tidigare bland annat gett Astrid Lindgren böcker och Junibacken en välkommen och välbehövlig relevant uppdatering.

Det här är en historia om hundar. Men det är också en allegori om människor ... Du måste inte sprigna runt och väsnas och låta mest. Förr eller senare ... kommer ågon som gillar dig precis som du är.


PS. Författaren har själv en härlig, charmig tax ... som förmodligen hjälpt till med bilderna. Om hen inte varit allt för upptagen med att lösa DNs svåraste korsord ...

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.