onsdag 16 september 2020

BOK: Skuggan bakom dig - Anna Janssons nya deckarserie fortsätter med hett cold case ...

Författare: Anna Jansson
Titel: Skuggan bakom dig
Serie: Bergslagens blå (del 2)
Antal sidor: 398
ISBN: 9789113107363
Utgivningsdatum: 2020-08-12
Förlag: Norstedts

"Hett cold case" låter som en emotsägelse. Men det är vad Anna Jansson levererar ... I och med Dotter saknad preseterade Anna Jansson en ny huvudperson, Kristoffer Bark, och mutade in ett nytt geografiskt område, Örebro. 

Kristoffer Bark fick i slutet av förra romanen en ny cold case grupp att leda, i och med att han lyckats lösa mordet på sin egen dotter som hände för länge sedan. Nu jobbar Barks grupp med ett nytt fall, ett tio år gammalt olöst mord där en singelmorsa försvann för att sedan hittas mördad, på botten av Lanna badgruva. (Om du brukar semestra i dessa områden --- snart ser du lik överallt, utanför din favoritcamping, där du brukar äta glass, där du brukar bada, där du brukar åka på utflykt, där dina vänner har stuga ... och så vidare ...) En medlem i Barks grupp, Sara, förföljs på samma sätt som offret som gruppen undersöker ... Är hon härnäst på tur? Sara är sjukskriven för utmattningssyndrom och skildringen av denna nya folksjukdom ligger ju helt rätt i tiden av Anna Jansson.

Så ja, detta blir ett hett cold case. Säkert vida debatterat av Anna Janssons fans. Anna Jansson har nu ett nytt hem i Örebro (på riktigt, inte bara i litteraturens värld) och det kommer säkert fler böcker om Bark och Örebro med omnejd.

Om författaren: År 2020 firar Anna Jansson tjugo år som författare. Hennes romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar och är översatta till sjutton språk. 2019 lanserades Anna Janssons nya deckarserie om kommissarie Kristoffer Bark med boken Dotter saknad. Anna Jansson skriver även på en serie barnböcker med Maria Werns son i huvudrollen som deckare och så en feelgoodserie om en hårfrisörska --- alla med hem på det vackra Gotland.

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.