torsdag 13 februari 2020

FILM: Adrift - Film som driver omkring i evigheter


Regi: Baltasar KormákurTitel: Adrift
Manus: Aaron Kandell, Jordan Kandell
Medverkande: Shailene Woodley, Sam Claflin m.fl.
Land:  USA, 2018
Distribution STX EntertainmentAdrift är en amerikansk dramafilm från 2018, i regi av Baltasar Kormákur. Filmen är baserad på verkliga händelser och handlar om Tami Oldham som överlevde en orkan i Stilla havet.[2]Filmen släpptes den 1 juni 2018 i USA.

Huvudrollen spelas av våldtäktsoffret Jane i Big Little Lies - alltså Shailene Woodley, som här återigen har en roll som består av att gå på stranden och surfa och minnas ett trauma.

Killen hon gillar har en egen fin båt, men de ska segla en annan fin båt "hem" till San Diego i USA och sedan flyga tillbaka till killens båt - de får 10 000 dollar plus första klass flygbiljetter i lön. Svart och skattefritt. Och detta var mycket mer värt på 1980-talet ... då filmen utspelar sig.

Men på väg till San Diego kommer en storm, och killen spolas överbord och tjejen måste segla hem själv, samtidigt som hon pratar med hans spöke, ungefär som tjejen i Last Christmas pratar med ett spöke, och på slutet visas samma scener igen för att visa att det verkligen var ett spöke hon pratade med ...

OMG. Hur övertydlig kan man bli? Det här är knappast Life of Pi med en tiger på flotten.

Och varför i hela världen ska man ge sig ut i en liten skorv på havet om man inte ska fiska`? De här utsätter sig för livsfara hela tiden för nöjes skull. Samma filmteam har också gjort filmen Everest --- om folk som klättrar på ett berg för nöjes skull och sedan, när det går snett, kallar de på dyra räddningspatruller som ska komma och rädda dem.

Det finns massor av "wilderness movies" nu -- om bergsklättring och annat (den äldsta var 80+ när hon klättrade upp på ett berg) och det leder till att fler och fler ska göra såna vansinniga saker.

Kan inte filmer inspirera till något lite bättre och lite roligare ...

Woodley är väldigt träig och tråkig och klarar inte alls av att bära upp en film själv. Man märker inte så mycket av hur dålig hon är i Big Little Lies, där Nicole Kidman, Reese Witherspoon & Meryl Streep distraherar.

Filmen är ungefär lite över en och en halv timme  lång, men det känns som över fem timmar ... Filmen tar aldrig slut och den är lika långtråkig hela tiden, men långtråkiga huvudpersoner som är lika tråkiga vare sig de är levande eller döda spöken.


Det finns faktiskt bättre saker i samma stil - om man nu gillar båtar och att bli sjösjuk av film: Life of Pi, Den gamle och havet och All is Lost med Robert Redford ensam på skutan - utan spöken).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar