torsdag 20 februari 2020

Cirkusdeckarna och Kolmårdenmysteriet - Actionpackat äventyr för unga deckarfans!


Författare: Dan Höjer
Titel: Cirkusdeckarna och Kolmårdenmysteriet
Serie: Cirkusdeckarna (del 22)
Illustrationer: Stina Lövkvist
ISBN: 9789155266899
Förlag: Bokförlaget Semic

Utgivningsdatum: 2020-02-20


Cirkusdeckarna och Kolmårdenmysteriet - Actionpackat äventyr för unga deckarfans!

Den som väntar på något gott ... Här är en bok som man väntat länge på! 

De två stjärnorna på Cirkus Pommery är  tillbaka - tvillingarna Kaspar och Katinka. Som vanligt är de på turné genom Sveriges avlånga land och den här gången går turen till Kolmården, där de ska förtrolla publiken med sina halsbrytande nummer!

 Men som vanligt när det gäller Kasper och Katinka så händer skumma saker i deras omgivning, en tiger kidnappas från Kolmården ... och Kasper och Katinka är de enda som kan lösa mysteriet! Till sin hjälp har de cirkusens egna tama tiger ...

Alla Cirkusdeckarna lär ut någonting om Sveriges geografi - här får vi veta var Kolmården ligger och vilken tidning som bevakar Kaspar och Katinkas framfart ... Men fokus den här gången är på djurfakta, både om utrotningshotade djur och om hur livet är i en djurpark. Dessutom får vi veta att elefanter kan vara höger-eller-vänstersnablade!

Mycket gott att säga om hur boken sprider medvetenheten om hur svårt livet är för utrotningshotade djur - tigrar, elefanter, noshörningar, lejon, leoparder ... Snart finns de inte kvar. Annat än i tecknade filmer. Visst borde de få leva kvar i det vilda, de fanns ju långt innan människorna började sprida sig över planeten ...

Dessutom: en spännande deckarhistoria där många personer beter sig misstänkt ... och Kaspar och Katinka måste genomskåda en hel del villospår innan de kan rädda den stackars tigern!

En utmärkt högläsningsbok eller läsa-själv-bok med stor stil och skojiga och träffsäkra illustrationer i svartvitt.

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.