måndag 23 november 2015

Var kommer maten ifrån?


Madeleine Söder 

Var kommer maten ifrån?

Rabén & Sjögren

 

 

Det finns två kategorier för Augustpris för litteratur för vuxna - skönlitteratur och facklitteratur. En för barnböcker. Oftast vinner en skönlitterär bok. Facklitteratur för barn har svårt att ens bli nominerade. Men OM det hade funnits ett pris för bästa fackbok för barn så hade Var kommer maten ifrån varit självskriven att nomineras till ett pris!

 

Var kommer maten ifrån? (inbunden)Var kommer maten ifrån? är nyfiken, rolig, och sprängfylld med intressanta fakta. Det är aldrig för tidigt att ifrågasätta vad som ligger på tallriken och varför. Det är aldrig för tidigt att fundera över hur kor och höns och bin och andra djur som producerar vår mat egentligen har det.

 

Hur har korna det på bondgården? Hur har bina det i bikupan? Hur tar man hand om höns på bästa sätt?

 

Aron gillar att laga mat och att äta mat. Han är nyfiken på matens väg till tallriken. Han besöker en bondgård ett bageri en hönsgård och förklarar nya begrepp som ekologiskt och närproducerat. Man kan lära sig om fiske biodling och svampplockning.

Boken är helt igenom illustrerad med härliga fotografier, det finns massor av recept och lättförståeliga fakta att ta till sig. Boken är rekommenderad från 3-6 år, men den fungerar bra även för äldre läsare. Charmigt kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.