tisdag 27 januari 2015

TRE crossover FILMER att se fram emot!

Förr var det uppdelat. Barnfilm, ungdomsfilm, vuxenfilm. Likaså bland böckerna. Men nu är crossover vardagsmat, mycket tack vare de sagor som fantasy levererar för alla. Vem har inte mött Harry Potter fenomenet?

Här är tre oslagbara crossover att spana efter. SNART kommer de på DVD och blu ray och kan njutas om och om igen ... och pssst ... kolla även in böckerna!Hobbit. Den gulliga lilla barnboken, som i Sverige illustrerats av Tove Jansson blev en storslagen crossover trilogi. Barn, unga, föräldrar, mor- och farföräldrar ... alla generationer går och ser Hobbit!
Som gjort för familjemys. Även om du är gammal som Gandalf kan du inte motstå denna barnbok som blivit så snyggt filmad! Heja Nya Zealand, så snyggt att det ser fotoshoppat ut!
Hunger Games Mockingjay. Den del av sci-fi som idag går i särklass bäst är dystopier med unga kvinnliga hjältar. Katniss är oemotståndlig när hon spelas av Oscarsvinnande Jennifer Lawrence. Och det finns något för alla. Beundrar du söte lille Peeta eller den karismatiske Snow? Eller är du Seymour Hoffman fan? Hunger Games har liksom de allra bästa skådespelarna i VARJE generation!
If I Stay. Inte lika känd bok som Hobbit eller Hungergames, men förtjänar att bli det. Visar att crossover även fungerar när det gäller realistiska historier och vanliga människor med vardagliga problem ... Men. Om du vill se det här som fantasy, går det ju lika bra! Mia Hall svävar mellan liv och död och frågan är om hon ska "välja" att gå in i  tunneln eller "välja" att stanna kvar. Hon måste kämpa för att stanna. Och de som älskar henne måste kämpa för att hålla henne kvar ...
Det här är en film för alla er som älskade Förr eller senare exploderar jag och en film för alla er som knotar över att det är tomtar och troll i alla storfilmer nu för tiden. Det är det inte.
Chloë Grace Moretz är suverän som Mia, hennes bästa roll sedan den lilla vampyren i den amerikanska versionen av Låt den rätte komma in.


 
 
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.