torsdag 8 januari 2015

FILM/TV: Vampire DiariesLove sucks.

Damon och Elena är det romantiska paret som står i centrum av Vampire Diaries. Även om Elena också varit intresserad av Stefan och vice versa ... Både Damon och Stefan är vampyrer, från samma urgamla släkt, och båda älskar Elena, som påminner dem om en kärlek för länge sedan.

Elena ser i säsong fem fram emot ett normalt liv och hon ska börja college tillsammans med Caroline på Whitmore College och hon ser fram emot att bara vara en vanlig människa för omväxlings skull.
Det roliga tar snabbt slut. Rumskompisen mördas, och det verkar vara en vampyr som gjort dådet ...

Damon tar hand om Jeremy, som fejkat sin egen död (och som inte är pigg på att börja skolan igen) och Bonnie är fortfarande död, men vill inte att denna nyhet ska läcka ut.
Katherine tycker att det är svårt att anpassa sig till att bara vara människa igen.
Matt och Rebekah tar farväl av varandra.
Stefan slåss med sina hallucinationer och frestelsen att utplåna sin mänskliga del för gott.

Både bokserien och TV-serien Vampire Diaries är definitivt värda att kolla in, både för de som gillar vampyrer och för de som vill ha spännade amerikanskt drama! Ja, denna serie övertrumfar True Blood (böckerna och TV-serien)!
 I centrum står en triangel och den är en hållbar grund att bygga vidare på.

Varje säsong av Vampire Diaries är full av överraskningar och man går längre tillbaka och djupar in i historien. Ny ideer, nya historier, nya karaktärer och en mer och mer mogen skådespelarensemble.

Det finns en fin backstory med om Salvatores, de ursprungliga vampyrerna, och nu har man gått ännu tusen år tillbaka med att introducera Silas och Qetsiyah.

Under fyra år har Vampire Diaries bara blivit bättre och bättre.

Än är det långt till upplösningen (hurra!) så än är det inte hejdå till vampyrerna.

Styrkan med Vampire Diaries är alla de intressanta karaktärerna och att det viktiga inte är vampyrerna eller high school eller college, utan en ameriansk småstad och alla intriger som pågår där. Det är något som även kan överföras på resten av världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.